LADEN

Typ om te zoeken

AFM ziet eindelijk weer eens een lichtje

Laatste Nieuws

AFM ziet eindelijk weer eens een lichtje

Eindelijk begint de AFM in te zien dat de flitshandel het wel erg makkelijk maakt om de markt te manipuleren. De AFM geeft echter ook aan tot op heden in feite geen enkele toezicht op deze handel te hebben kunnen houden omdat ze daar de middelen niet voor had.

Volgens de Bank of England bestaat al meer dan 35% van de handel uit flitshandel.
De Engelsen willen overigens geen belasting op deze transacties, (Tobin Tax) omdat het de economie van Engeland erg zou schaden… Alsof deze handel, die wel in de economische cijfers fors meetelt, serieus een bijdrage aan de economie zou leveren. Het is in feite niets meer dan op iedere transactie steeds een cent meepakken. In feite wordt de rest van de markt getrakteerd op een extra bankenbelasting, terwijl de beoefenaars van deze handel zelf geen belasting willen betalen.
De AFM is overigens niet van plan deze handel te beperken. Immers werkt de AFM voor de banken en niet voor u als consument. U als consument wordt door deze handel benadeeld, maar het standpunt van beperking van deze stiekeme bankenbelasting gaat de AFM veel te ver. Ze praten wat dat betreft de banken na, maar realiseren zich na 5 jaar ondertussen wel dat ze een beetje gefopt worden door dezelfde banken.
Ja, zelfs bij de AFM dringt er soms wel eens iets door… Niet te veel en niet te snel… AFM, staat dat niet voor: Afgrijselijk Falende Marktbeïnvloeders…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *