LADEN

Typ om te zoeken

Aandelen zwaar ondergewaardeerd

Laatste Nieuws

Aandelen zwaar ondergewaardeerd

Bloomberg, één van de meest gereputeerde financiële TV zenders in de wereld, heeft recent een analyse gemaakt van de Amerikaanse aandelen. Wanneer verschillende waardering technieken worden los gelaten op aandelen, dan blijken aandelen sinds 30jaar niet meer zo goedkoop geweest. Bloomberg berekende dat niet minder dan 2267 aandelen over gans de wereld "for free " zijn te verkrijgen omdat het cash geld in de ondernemingen nu hoger is dan hun totale marktkapitalisatie(aantal aandelen * koers van het aandeel) vermeerderd met de openstaande schulden.
In 2002 was dat slechts het geval bij 276 aandelen. Maar nu komt het echte goede nieuws voor de wakkere belegger.
In de vorige crisis periode bedroeg de koersreturn van deze aandelen in de volgende 12 maanden zo maar even 115%.
Moet het nog gezegd dat ook de aandelen van zeer beloftevolle en gezonde bedrijven voor een prikje zijn op te rapen op de beursvloer.
Op basis van een model van de Amerikaanse Centrale Bank, namelijk de voorspelde winst per aandeel door de gedeeld door de langlopende rente op 10 jaar, is de aandelenmarkt in de USA, en wees maar zeker ook in Europa en rest van de wereld, sinds 30 jaar niet meer zo ondergewaardeerd.

De grafiek die dat illustreert spreekt boekdelen.

     
De dunne lijn is de koers van de S&P500 index.
De dikke zwarte lijn geeft de feitelijke onderwaardering aan.

Hoog tijd dus om nu op zoek te gaan naar aandelen van bedrijven waarvan de "Cash gelden" hoger zijn dan de totale marktkapitalisatie vermeerderd met de bedrijfsschulden. Wij raden beleggers aan hun bankier te vragen om enkel deze aandelen voor hen te selecteren.
Vooraleer deze aandelen te kopen, is het wel aangewezen om een duidelijk idee te hebben van het toekomstig koersverloop van de marktindexen. Aandelen kopen terwijl de aandelenindexen aan het dalen zijn, is meestal vragen om koersverlies. Aandelen kopen wanneer de prognoses voor de aandelenindexen er rooskleurig uit zien, is bijna gegarandeerd mooie koerswinsten opstrijken.
Wat de aandelenmarkten de volgende dagen en weken in petto hebben voor de belegger, staat elke week in de Indextimer. Voor de belegger die sneller op de bal wil spelen, is er het Indexkompas
Het mag gezegd dat de prognoses in deze beide publicaties nog maar zelden er naast zaten.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *