LADEN

Typ om te zoeken

Een nieuwe monetaire wereldorde

Laatste Nieuws

Een nieuwe monetaire wereldorde

U las gisteren mijn oproep om de centrale banken uit het monetaire bestel te snijden. Niet iedereen wil geloven dat je zonder centrale banken kan leven, maar het is juist andersom. Je kan juist beter zonder ze leven. Wat er voor nodig is, is een regering die vertrouwd kan worden met de geldcreatie. Een betrouwbare regering derhalve. De centrale banken zijn ooit door en voor de gekroonde hoofden van Europa gecreëerd. Ze konden via die weg hun oorlogen bekostigen en hun volkeren bestelen. Die gekroonde hoofden konden derhalve pertinent niet met het geld van hun volkeren vertrouwd worden. In veel landen hebben hun nazaten nog altijd veel macht in handen. Logisch is dat niet, maar de macht van geld is enorm groot.
Zonder Centrale Bank en zonder externe financiers kan een betrouwbare regering geld creëren zonder daarvoor rente te vragen. Als het volk het vertrouwen maar heeft dat de munt echt iets waard is.
Uiteindelijk is dat niet veel anders als wat we nu hebben, behalve dan het feit dat we geen rente meer aan enorm rijke bankiers betalen over geld dat ze ook maar uit lucht creëren. Dit zou Europa, en dan in feite de volkeren van Europa, honderden miljarden euro’s per jaar aan te betalen rente schelen.
Een ander punt dat moet veranderen, is de rol van de dollar. Zoals een kleine Chinese krant eind oktober al aangaf: ‘Amerika heeft de wereld geplunderd door de dollar dominantie te misbruiken’.
De krant gaat verder met te stellen dat de wereld nieuwe munten nodig heeft om internationaal te kunnen handelen. Die Chinese krant is een kleintje, maar het is wel de officiële krant van de communistische partij die vooral abonnees kent onder de leidende politieke figuren in China.
Men is daar dus serieus aan het denken over de vervanging van de dollar als wereldmunt.
Helaas begrijpen we in Europa niet welke kans we hebben laten liggen. Deels door gebrek aan visie, maar ook door bedrog van de bankiers in Europa. De Euro had heel even een kans om de dollar als leidende munt op te volgen. Helaas hebben vele honderden miljarden staatssteun die kans vakkundig en volledig om zeep geholpen. Onze huidige ‘gekroonde hoofden’ in Europa zijn momenteel via de ECB de bankiers en we weten, die zijn met die rol niet te vertrouwen. Dat heeft in feite de Euro de das omgedaan. Ook de euro is , net als de dollar, gedoemd te verdwijnen.
De Chinese krant gaf aan dat de handel tussen Europa en China voortaan ook in Euro’s, Ponden of Yuans kan plaatsvinden. Het laatste is overigens op dit moment nog niet mogelijk daar de Yuan niet vrij verhandelbaar is. Er is geen enkele wet die verbiedt dat we de onderlinge handel niet in dollars laten plaatsvinden. Het is wel zo dat Amerika niet erg blij zal zijn. Immers kunnen ze nu gratis dollars drukken en de rest van de wereld koopt die dan voor veel geld op. Die handel is natuurlijk zeer lucratief voor Amerika. Het mag duidelijk zijn dat Amerika niet blij zal zijn als Europa die superhandel in dollar voor Amerika kapot gaat maken.
In hoeverre durven we Amerika te tergen? We tergen dan ook de Bankiers achter de dollar en die kunnen vervolgens proberen de Euro onderuit te halen door geruchten over de komende val van de euro in de markt te brengen. Niet zo moeilijk als we weten dat vooral Spanje, Italië en Griekenland de zaak enorm aan het flessen zijn en dat zelfs een land als Nederland zichzelf al 200 miljard aan bankensteun laat aanpraten om de economie zogenaamd te ondersteunen.
Die kredietcrisis is de grootste zwendel van de bankiers ooit en we trappen er allemaal met ogen open in.
Waarom is het zwendel?
– De banken hebben gegokt en verloren. We laten ze niet failliet gaan, zoals het wel zou horen, maar vragen de eigenaren van de banken (de rijke bankiers achter de banken) om de regering, tegen rente, geld te lenen, zodat de banken, die grotendeels in handen van dezelfde grote bankiers zijn, voor hen te redden.
Hoe dan ook, behalve als een bank volledig genationaliseerd wordt, winnen de grote bankiers. Zelfs bij een complete nationalisatie raken de bankiers ‘hun’ bank wel even kwijt, maar ze hebben ter compensatie de enorme leningen gekregen. Over een paar jaar kopen ze de banken, gesaneerd op kosten van de regering/belastingbetalers, weer terug. Ze doen dat met de winst op de leningen. Dat geld is namelijk compleet door ze verzonnen en de rente daarop is de rente uit lucht. Pure winst voor de grote bankiers.
Zolang ook in Europa de bankiers aan de macht blijven, zijn we gedoemd en zullen we dankzij die witte boorden criminelen naar de knoppen geholpen worden. De bankiers aat het slechts om eigen gewin. Het is ontluisterend om te zien dat de politiek dat niet doorheeft, of simpelweg deel uitmaakt van de organisatie van de bankiers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *