LADEN

Typ om te zoeken

Kroonprins Mohammed bin Salman (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kroonprins Mohammed bin Salman (Tom Lassing)

Deze deputy kroonprins (Saoedi Arabië heeft een koninklijk huis met misschien wel 20.000 kroonprinsen) gaan we mogelijk nog veel van horen. Hij is een man met een visie.
Zo wil hij Saoedi Arabië in 15 jaar tijd omvormen van een natie die leeft van olie naar een natie die leeft van geld. Het land moet in zijn visie een wereldwijde hub voor investeringen en handel gaan worden.
Het moet het wereldwijde centrum voor de handel in goud, grondstoffen en fosfaat en uranium worden.
Om dat te bereiken, wil hij de staatssubsidies op water, olie en elektriciteit verminderen.
Verder wil hij de overheid fors verkleinen en de lonen voor overheidsfunctionarissen flink verlagen. Mensen moeten vooral de uitdaging in ondernemen vinden en niet in de veilige overheidsbaantjes.
Waarom is het niet zeker dat we nog veel van hem horen?
Om dit alles mogelijk te maken moet het land ook vrouwen kansen gaan geven. Nu mogen vrouwen in het land nog niet eens autorijden. Ze mogen niet alleen op straat en in feite zijn vrouwen in het land vrijwel rechteloos.
Wat veel westerse vrouwen niet weten, is dat je in dat land ook als westerse vrouw geen rechten hebt. Zou je verkracht worden en je doet aangifte, dan ga je als vrouw de gevangenis in. Je hebt immers sex gehad met iemand die niet je man is.
Die verkrachtende man heeft slechts een kans die jij als vrouw bood uitgebuit. Misschien niet netjes van hem, maar zolang hij nu bereid is om je als vrouw in zijn huishouden op te nemen is hij niet strafbaar. Dat kan je dus ook overkomen als je je minderjarige dochter naar dat land meeneemt en haar overkomt hetgeen net geschreven is.
Is de man niet bereid om haar op te nemen of als hij extreem geweld gebruikt heeft, dan is de man wel strafbaar. Meestal een administratieve straf. Immers had de vrouw hem de gelegenheid maar niet moeten geven.
De prins wil van zo’n achterlijk land in 15 jaar tijd een land maken dat wel in de 21e eeuw thuishoort. De kans is groot dat zijn nek onderweg tegen het zwaard van een ultraconservatieve landgenoot oploopt. Zijn ideeën over vrouwen worden namelijk niet breed gedeeld door de mannen in Saoedi Arabië.
Op de schaal van achterlijkheid staat Saoedi Arabië op de achterkant van de lijst. Het is immers een land van de overtreffende trap van achterlijk. De enige reden dat ze zo rijk en machtig zijn geworden is olie. Ze beginnen nu in te zien dat zonder de olie-inkomsten het land terug dreigt te vallen naar een samenleving van tentbewonende geitenhouders.
Willen ze dus hun luxe leventje houden, dan moeten ze snel aanpassen. De wereld geeft niets meer om Saoedi Arabië als ze geen olie meer hebben. Hun macht is weg als de olie op is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *