LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 januari 2017

  • De Amerikaanse beurzen waren gisteren nog gesloten. Voor hen begint het financiële jaar 2017 pas vandaag. Europa was overwegend hoger.
  • Zuid Korea heeft de autofabrikanten BMW, Porsche en Nissan boetes opgelegd vanwege gesjoemel met emissietesten. In totaal betalen ze 5,7 miljoen euro aan boetes.

  • In een Franse krant stond het bericht dat er twijfel was over de mogelijkheid van Air Franse om alle schulden die dit jaar aflopen ook daadwerkelijk af te lossen. De onderneming was er als de kippen bij om dit gerucht de kop in te drukken. Het bedrijf moet in 2017 1,1 miljard aan schulden aflossen. Ze zeggen zelf zo’n 4 miljard cash te hebben en nog een kredietlijn van 1,7 miljard te hebben.
  • De hogere pensioenleeftijd lijdt tot problemen. Veel medewerkers blijken fysiek niet in staat de functie na hun 65e te vervullen. Zeker in de laagbetaalde banen is dit het geval.
  • Telefoon op afbetaling kopen, (Abonnement met telefoon afsluiten) kan je een hypotheek gaan kosten. Het contract wordt in Nederland bij BKR aangemeld en dat kan de mogelijkheid om een hypotheek te verkrijgen ernstig beperken.
  • De waarde van Bitcoin is na drie jaar weer boven de 1000 dollar gekomen.
  • Bedrog wordt de norm in de Amerikaanse politiek. Het congres heeft gisteren de bestaande commissie die het handelen van congresleden tegen het licht houdt ernstig verzwakt. Deze commissie is nu niet langer onafhankelijk. Hiermee wordt de belofte van Trump dat hij het moeras wel even zal laten leeglopen extra moeilijk gemaakt. De Republikeinse partij wil helemaal niet dat Trump schoon schip gaat maken. De congresleden profiteren namelijk persoonlijk enorm van hun status en dat laten ze zich niet graag afnemen.

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *