LADEN

Typ om te zoeken

Kritiek op Jack’s keuzes

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kritiek op Jack’s keuzes

Ik kreeg van een lezer reactie op de keuze voor aandelen die mijn collega Jack Hoogland maakt.

Daar wil ik het toch eens over hebben.

Jack was enthousiast over een bepaald aandeel en ook ik heb gekeken naar hoe het bedrijf er voor stond.

Het specifieke aandeel had het de laatste tijd niet zo best gedaan. Het bedrijf zelf had ook niet erg best gedraaid.

Het verleden was dus ook niet de reden dat Jack het aandeel gekozen had. Dat was in het verhaal van Jack al duidelijk, maar ook de geschiedenis van het bedrijf liet dat al zien.

Waarom dan toch de keuze voor dat aandeel?

Volgens Jack was er reden om heel enthousiast te worden omdat het bedrijf een bepaalde ontwikkeling had ingezet. Een ontwikkeling met een enorme potentie.

Als je als belegger écht een klapper wilt maken, dan moet je een aandeel oppakken vóór de rest dat doet. Dát is was Jack dus doet. Hij ziet iets in dat bedrijf voordat andere investeerders het zien en voor de koers daar dus op reageert!

Dan loop je de kans dat het nog een tijd gaat duren, of dat het niet uit gaat komen. Dat is het risico dat daar bij hoort.

Maar ALS Jack gelijk heeft, dan is het mogelijk dat je op zo’n aandeel binnenloopt.

Als belegger moet je je dus afvragen wat je wilt. Wil je op een trend meerijden, dan weet je dat je niet de eerste bent, want de bestaande trend houdt in dat velen je voorgingen. Je winstpotentie is beperkt.

Wil je, net als Jack, de eerste zijn, dan koop je dus een aandeel dat totaal niet populair is. Niemand kan voorspellen wanneer het wel populair gaat worden. ALS het dat al gaat worden.

Maar je winstpotentie, die is vele malen hoger.

Aan jou als belegger de keuze.

Wil je ooit een enorme klapper maken, dan heb je bij Jack de meeste kans. Realiseer je echter dat daar ook risico’s aan zitten, want niet alles gaat uiteindelijk ook die klapper worden. Op de economische weg liggen heel wat beren en beleggen is nu eenmaal geen exacte wetenschap.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *