LADEN

Typ om te zoeken

Ik ben minder enthousiast

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ik ben minder enthousiast

Het is u ongetwijfeld al opgevallen, ik ben de laatste tijd minder enthousiast over Neo Finance.
Het is niet dat ik er mee stop, maar ik ben wel veel terughoudender geworden.
Het bedrijf is niet meer Roomser dan de Paus en dat stond me juist zo aan bij het bedrijf. Ze hebben een standaard neergezet waar ze nu zelf niet meer aan voldoen.
Enkele jaren geleden hadden ze een verzekeringspot. Ze hadden ook een degelijke waardering voor de leningen. De leningverstrekker en het risico dat deze liep stond op de eerste plaats. Er was ook een aardige beloning voor het aanbrengen van nieuwe klanten.
Kijken we naar nu…
Het bedrijf heeft een institutionele investeerder binnengehaald die voor de rest uit 50% van alles leningen op mag pakken.
De verzekering op de leningen is niet meer mogelijk. Nu is dit geen ramp, want zo fantastisch was die verzekering niet, maar het gaf je wel een mogelijkheid om risico’s af te dekken.
De waardering voor de leningen is recent aangepast en in mijn beleving zijn voormalige C leningen nu A leningen geworden.
Voor mij persoonlijk is het ook van belang dat de affiliate opzet verdwenen is. Het aanbrengen van nieuwe klanten levert dus niets meer op.
Dat alles gezegd hebbende, is het nog altijd mogelijk om heel interessante leningen te verstrekken en een mooi rendement te behalen. Ik ben daarom nog altijd leningen aan het verstrekken. Je moet echter goed op je hoede zijn, want de A status van een lening zegt nu zo veel niet meer.
Ik vind dat Neo Finance met de komst van haar nieuwe directieleden haar degelijkheid heeft ondergraven. Ze zijn nog altijd in mijn ogen de beste aanbieder in de markt, maar niet meer met een enorme voorsprong.
De directieleden krijgen bonussen bij winst. Ik sluit niet uit dat hun recente besluiten te maken hebben met het verkrijgen van die persoonlijke bonussen. Daarom heb ik tegen gestemd bij het verkrijgen van aandelen als bonus voor directieleden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *