LADEN

Typ om te zoeken

Koersval bitcoin

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Koersval bitcoin

Dit weekend was er ineens een enorme koersval voor bitcoin. Van vrijdag op zaterdag ging de koers 17% omlaag. Men roept dat bezitters van bitcoin bang zijn voor Omicron, maar meer waarde hecht ik aan het gerucht dat er een block van 1 miljard dollar in één keer werd aangeboden en dat feit bracht vervolgens een enorme daling van de koers tot stand.
Wie is er zo dom om een block van een miljard ineens aan te bieden? Dat kan bijna alleen maar een excentrieke miljardair zijn…
Dan blijft bijna maar één naam over, maar hard maken kan ik dat nog niet.
Het kan natuurlijk ook een ander zijn, of een groot fonds.
De vraag is dan wel, wat zit er achter?
Zelfs de verkoper heeft er geen baat bij als de koers bij de verkoop in elkaar klapt… tenzij je met een nog grotere positie short zit.
Een andere uitleg kan zijn dat er iemand bitcoin had gekocht op margin met als onderliggende waarde bepaalde aandelen. Als die aandelen dan flink in koers dalen, dan kan er een margin call volgen.
Een aandeel als Tesla verloor vrijdag 6,4% aan waarde. De dagen daarvoor verloor het aandeel ook al flink. Het is niet geheel onmogelijk dat dit ook het geval kan zijn. In dat geval zou je als trader ook snel aandelen Tesla willen verkopen om dan met cash je bitcoins te dekken.
Het is niet onmogelijk…

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *