LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 dec 2021

  • Amazon is de rotzooi in de bevoorradingsketen zo zat, dat ze haar eigen keten heeft opgebouwd. Zo weet het bedrijf de meeste vertragingen te voorkomen. Ze hebben eigen vliegtuigen en eigen vrachtschepen. Die laatsten kunnen ze ook naar kleinere havens sturen zodat ze geen last hebben van de opstoppingen in de grote havens.
  • Crypto Exchange BitMart werd gehacked en verloor bijna 200 miljoen dollar.
  • De crypto’s Terra Luna en Ether deden het relatief goed dit weekend.
  • Gaat de VS de Olympische winterspelen in China boycotten? Biden blijft er hints naar geven, maar het kan bij alleen een diplomatieke boycot blijven. Dat houdt dan in dat geen gezagsdragers naar China zullen gaan.
  • 175.000 Russische soldaten zijn bij de grens met Oekraïne geplaatst en ook de VS is nu bang dat Rusland in januari een aanval op Oekraïne wil plaatsen. Oekraïne heeft een flink hoeveelheid anti tank wapens van de VS ontvangen.
  • In Nederland zien we nu de activiteiten verschuiven naar de ochtend. Er zijn geen restricties na 05:00 uur in de ochtend en verschillende bedrijven gaan daarom heel vroeg open zodat de klanten die normaal in de avond komen, nu vroeg in de ochtend langs kunnen komen. Het doel van minder contactmomenten wordt daarmee niet geholpen.
  • Ik had dit weekend ook gesprek met mijn jongste dochter en haar partner. Ze hadden een goed lopend cateringbedrijf. Ze overwegen nu in ieder geval de komende maanden maar volledig dicht te gaan en denken er zelfs aan na de zomer te gaan stoppen. Het is simpelweg niet vol te houden en steun krijgen ze ook niet. Ze werkten in oktober ieder 80 uur per week om de eerdere verliezen zo veel mogelijk goed te maken en dat is nu de reden dat ze geen verdere steun krijgen. Als je dan lachebekje Rutte op TV ziet beloven dat hij met steun zal komen, dan vraag je je af waarom zo veel mensen nog op die leugenaar stemmen.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *