LADEN

Typ om te zoeken

Is Xi een vredesduif?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is Xi een vredesduif?

Xi kwam vorige week met vredelievende woorden in zijn speech na de gespreksronde met Biden.
Is daarmee alles koek en ei en kunnen we de Chinese leider op zijn woorden geloven?
Het is maar net wat je belangrijk vindt.
Diezelfde Chinese leider handhaaft in eigen land concentratiekampen alwaar een moslim minderheid is vastgehouden wordt. Ook heeft hij de afspraken over Hong Kong met voeten getreden en dreigt hij om Taiwan met geweld onder communistische leiding te brengen.
Die dictator spreekt één keer vredelievende woorden en alle Trump en Putin volgers dragen hem op armen!
Dat vat ik dus niet.
Ben je dan zo naïef over wat zijn bedoelingen zijn?
Natuurlijk spreekt hij vredelievende woorden uit. China staat er nu helemaal niet goed voor en de staking van de westerse consumenten, die heel veel minder Chinese producten afnemen, is enorm voelbaar.
China zelf staat er ook al intern zwak voor omdat de vastgoedcrisis een omvang heeft die ongekend is. Xi kan zich nu geen verdere ruzies met de westerse economieën veroorloven. Hij weet dat hij al op een slap koord loopt met zijn steun aan Rusland.
Een Rusland dat hij overigens ook niet te veel steun wil geven, want een zwak Rusland is alleen maar beter voor China. Rusland moet dus verzwakken, maar te snel ineenstorten zou het westen te goed uitkomen, dus ook daar is hij een enorme balans oefening aan het uitvoeren.
Xi heeft tijd nodig. Dus zoete broodjes met het westen bakken, Rusland te vriend houden en ondertussen de interne economische crisis het hoofd bieden.
Ruzie met het westen is het laatste wat hij nu kan gebruiken.
Zelfs Taiwan moet maar even wachten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *