LADEN

Typ om te zoeken

Is geld het probleem?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is geld het probleem?

Er is overal in de wereld armoede. Geld is overal en steeds een probleem, maar is dat wel zo?
Toen in 2001 de torens in New York werden neergehaald, was er geen enkel probleem om honderden miljarden dollars vrij te maken om een oorlog in Afghanistan te voeren. Uiteindelijk heeft die oorlog biljoenen gekost en zo ver mij bekend uiteindelijk niets tastbaars opgeleverd.
Afghanistan of all places! Waarom? Om wraak te namen op iemand die daar in een grot leefde en geen idee had dat hij genoemd was als schuldige voor de aanslagen? Was het de VS te doen om de bodemschatten. Ging het om Rusland een loer draaien, of was het om het militaire apparaat zo machtig te maken dat de VS nog heel lang de belangrijkste militaire macht in de wereld zou blijven?
Immers moet de VS oorlogen blijven voeren om een dergelijk groot leger te kunnen blijven verantwoorden.
Ik denk overigens het laatste, maar het doet er niet toe. Het geld was er.
Geld was het probleem niet.
In 2008 klapte de huizenmarkt in de VS en als gevolg daarvan raakte de schuldigen daaraan, de banken, in grote problemen. Miljarden waren er nodig om ze te redden. Die honderden miljarden dollars werden gevonden en de banken werden gered.
In Europa werd vervolgens de situatie van Griekenland onhoudbaar. Men begon met een paar miljard, maar uiteindelijk ging het om honderden miljarden. Geen enkel probleem om die te vinden.
In 2020 kwam Corona en we legden de wereldeconomie stil. Het ging weer om honderden miljarden tot wereldwijd misschien wel enkele biljoenen en weer er was geen enkel probleem om ze te vinden.
Kijk nu eens naar uw woonplaats. Kijk eens naar het sociale beleid. Hoeveel geld is er dan te vinden?

Moeten we ons onderhand niet afvragen waar deze samenleving mee bezig is?

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *