LADEN

Typ om te zoeken

Investeren in consumentenleningen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Investeren in consumentenleningen

consumentenleningen

Ik heb iets meer dan 10.000 euro in consumenten leningen zitten en 93,39% van die leningen is helemaal bij met betalingen. Dat is in mijn ogen een prima percentage. Je wilt uiteraard het liefst 100% hebben, maar de realiteit is dat er altijd wel mensen zijn die net even te laat zijn. Van die te late betalers zijn er 5,91% minder dan 30 dagen te laat. Slechts 0,7% is meer dan 30 dagen te laat met betalen.
Dat valt dus best nog wel mee.
Nu moet ik wel zeggen, ik voer een actief schoningsbeleid. Ik neem verlies op leningen als deze boven de 80 dagen te laat komen. Ik heb ondertussen al wel 39,64 euro verlies op lopende leningen genomen. Simpelweg door deze leningen met een stukje korting in de Secundaire Markt aan te bieden. Het grootste verlies dat ik moest nemen was 30%. Dat was jammer, maar met de resterende 70% ben ik weer in een nieuwe lening gestapt.
Al met al heb ik een prima portefeuille die zonder herinvestering al 11.24% rendement oplevert. Ik herinvesteer de ontvangen rente en aflossing, waardoor het uiteindelijke rendement enkele procenten hoger kan liggen. In mijn ogen geen slechte deal en dat allemaal zonder het extreme beurssentiment.
Ga hier naar de site die ik er over geschreven heb.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *