LADEN

Typ om te zoeken

Ik ga verbouwen, wat doe ik met het vermogen? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Ik ga verbouwen, wat doe ik met het vermogen? (Tom Lassing)

Ik kreeg een vraag van een lezer die binnenkort flink gaat verbouwen en daarom nu een fors bedrag op de spaarrekening klaar heeft staan.
Is het misschien mogelijk om met een deel ervan te gaan beleggen? Immers is de betaling in verschillende fasen en de laatste betaling kan nog wel eens anderhalf jaar op zich laten wachten.
– Mijn advies is om er geen gekke dingen mee uit te halen. Als de offerte al geaccepteerd is en in euro’s is opgesteld, dan is het verstandig dit geld in euro’s te hebben staan. Natuurlijk kan je met beleggen nog rendement halen, maar hoe vaak loopt het bij beleggen niet (direct) zoals je wilt?
Stel je toch voor dat je gaat beleggen en het loopt, door welke reden dan ook, niet zoals gehoopt. Hoe ga je dan de verbouwing nog betalen?
Je zou zelfs kunnen overwegen, maar dat kost geld, om het geld al bij een notaris in bewaring te geven. Dan heeft die de verantwoording en jij kan aantonen dat je tijdig het geld al klaargezet had. Zeker als je bang bent dat er iets tussen kan komen is het de veilige weg. Of dat een meerwaarde heeft moet per geval worden bezien. Meestal niet, maar als er de kans is op een claim van een derde, dan is het verstandig om de rekening alvast via de notaris te betalen.

Dat gezegd hebbende…
Het is natuurlijk met de nodige moeite wel mogelijk om te beleggen met garanties. Immers, er bestaan put opties. Puur theoretisch zou je dan dus aandelen met daarbij put opties kunnen kopen waarmee je het recht hebt om de aandelen te verkopen op het niveau waarmee je de rekeningen kan betalen.
Staan de aandelen hoger, dan lopen deze opties met fors verlies of zelfs waardeloos af. De winst op de aandelen is hopelijk hoger dan de kosten die gemaakt zijn voor de put optie verzekering. Hoe dan ook is het geld er. Is de beurs fors gezakt, dan geen nood, dan oefen je de put opties uit en de rekening kan betaald worden.
Het is beleggen met de rem er op, maar er is dan de garantie en er is een kans op extra winst.
De vraag is of je al die moeite wilt doen… Je moet er immers ook de kennis voor hebben.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *