LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoed beleggen zit in de lift (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoed beleggen zit in de lift (Tom Lassing)

Volgens een rapport van vastgoedorganisatie Inrev gaan beleggers in 2017 tenminste 50 miljard in niet beursgenoteerd vastgoed steken. Daarmee gaat zo’n 11,5% van het totale te beleggen vermogen naar vastgoed. In 2016 was dat 10%.
Bijna de helft van het beschikbare geld gaat in risicovolle waardetoevoegende fondsen, terwijl 40% voor de veiligere core fondsen gaat. 10,5% is echt aan het gokken met hoog risico beleggingen.
In Nederland zitten de professionele beleggers voor 90% in de core fondsen. We zijn hier in Nederland nu eenmaal degelijke en risicomijdende beleggers. Dit is mede omdat veel van het beleggingsgeld vanuit pensioenfondsen komt.
Opvallend is het feit dat men steeds minder kiest voor beursgenoteerde vastgoedfondsen. Vooral joint ventures met een beperkt aantal mede investeerders zijn populair.
Het onderzoek werd uitgevoerd door Inrev samenwerking met haar Aziatische zusterorganisatie Anrev het Amerikaanse Prea. Bij het onderzoek waren 314 partijen betrokken met een gezamenlijk beheerd vermogen van 2100 miljard euro.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *