LADEN

Typ om te zoeken

Hypotheek aanpassen is onnodig duur (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hypotheek aanpassen is onnodig duur (Tom Lassing)

De beste hypotheek is geen hypotheek. Helaas is dat maar al te waar. De banken blijven keer op keer consumenten bedonderen en benadelen.
Dit keer is de Consumentenbond eens in de materie gedoken.
Het ging ze vooral om de kosten die worden berekend als je als consument de hypotheek wilt aanpassen. Nationale Nederlanden heeft de kosten voor aanpassing recent 500% verhoogd. Je hypotheek op naam van een partner zetten kost er nu maar liefst 1.995 euro.
SNS werkt nu met vaste adviesbedragen die kunnen oplopen tot 2.500 euro.
Omzetten naar een lagere rente wordt ook ontmoedigd door de consument naar een dure tussenpersoon te verwijzen. De kosten lopen dan flink op en daarmee de kans dat de consument het wel uit zijn of haar hoofd laat om de hypotheek over te zetten naar een lagere rente.


Het is belangrijk dat je bij het afsluiten van de hypotheek ook naar dit soort zaken kijkt. Alleen een lage rente is niet zaligmakend. Helaas blijken de hypotheekverstrekkers hun voorwaarden regelmatig te veranderen, dus de aanbieder die nu gunstig is kan over vijf jaar weer de duurste blijken te zijn als je op dat moment de hypotheek wilt laten aanpassen.
Zoals gezegd, geen hypotheek is de beste hypotheek. Voor de banken is en blijft de hypotheek een melkkoe waarbij ze een enorme macht over de consument hebben. Een macht die ze graag misbruiken om de kas te spekken.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *