LADEN

Typ om te zoeken

Huurprijzen vrije sector stijgen flink

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huurprijzen vrije sector stijgen flink

De huurprijzen in de Nederlandse grote steden stijgen flink. Meestal een teken dat de woningmarkt in herstel is. Maar het gaat hier wel alleen om de grote steden. Het herstel van de woningmarkt is dus niet algemeen.
De gemiddelde huur in vrijesectorwoningen was afgelopen kwartaal 1.337 euro per maand. Dat is 12,71 euro per vierkante meter.
In Rotterdam betekende het een stijging met 9,4% in een jaar! Utrecht steeg 7,3%, Amsterdam 7,1% en Den Haag 6,8%.
Amsterdam is de duurste grote stad met een huurprijs per meter van 20,68 euro.
Reden voor de stijging is vooral het feit dat het aanbod minder wordt. De woningen gaan nu weer de verkoop in en niet de huurmarkt op. Daarbij neemt de vraag naar huurwoningen in de grote steden toe. Mensen met een dubbel inkomen en geen kinderen ‘zien’ het voordeel en de flexibiliteit van huren. Zeker nu de verwachtingen rondom structurele stijging van woningprijzen laag liggen.

tehuur
Huren is ook voor starters bereikbaarder dan kopen, nu de voorwaarden voor hypotheken steeds zwaarder worden.
Met de hogere huurprijzen wordt de vrije markt bediend. Het is voor de eigenaren nu te overwegen… verkopen in een nog zwakke markt, of verhuren waarbij de huurprijzen tegenwoordig behoorlijk hard stijgen. Daar heb je echter geen profijt meer van als je eenmaal je woning verhuurd hebt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *