LADEN

Typ om te zoeken

Huurhuizen kopen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huurhuizen kopen

Gisteren schreef ik al dat Jeff Bezos de loftrompet kreeg toegezwaaid omdat hij volgens de analist van Finance Yahoo op tijd in huurhuizen gestapt is.
Waarom denkt die analist dat?
Het punt is, in tijden van hoge inflatie is het hebben van een stroom inkomsten een goede zaak. Huurhuizen bieden je zo’n stroom aan inkomsten. Het werkt fantastisch, zo lang je maar niet om welke reden dan ook, gedwongen wordt om die huizen te moeten verkopen.
De huren worden (met enige vertraging) aangepast aan de inflatie en zo neemt je inkomen ook niet te veel af tijdens de periode van inflatie. Het is wel zaak dat je huurders weet te houden die de huur ook netjes blijven betalen.
Dat is uiteraard wel een uitdaging. Aan de andere kant is tijdens de Corona tijd gebleken dat uiteindelijk de overheid ook te hulp kan schieten.
Ik heb die ervaring zelf. Ik krijg NU… (augustus/september 2022) eindelijk de achterstallige huren van de huurders die niet betaalden maar wel bleven alsnog overgemaakt. In augustus al 14.000 dollar en ook komende maand wordt nog een aanzienlijk bedrag verwacht. Gelukkig kon ik de slechte tijd overbruggen, al was dat geen pretje. In 2021 verloor ik 55.000 dollar definitief omdat de huurders met de noorderzon vertrokken. Van veel andere huurders kreeg ik geen of te weinig huur. Dat geld komt dus nu alsnog, Helaas moest ik daarvoor wel mijn relaties met de huurders onder druk zetten. Pas nadat ik ging dreigen met uitzetting was de overheid bereid te betalen. Ik MOEST dus wel zelf eerst die procedure inzetten en de rechter inschakelen. Eigenlijk heel triest, maar zonder die procedure had ik kunnen fluiten naar mijn geld.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *