LADEN

Typ om te zoeken

Rusland gaat verliezen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rusland gaat verliezen

Deze bewering is voor sommige lezers hetzelfde als stellen dat zwaartekracht niet bestaat.
Rusland is zo groot, zo machtig, natuurlijk gaan ze die oorlog tegen Oekraïne winnen.
Nu, ik denk dat voor heel veel mensen duidelijk gaat worden dat wonderen bestaan. Zwaartekracht bestaat en Rusland gaat verliezen.
Het is beide zo zeker als dat één plus één twee is.
Maar waarom dan? Hoe kan het dat een zo groot en machtig land als Rusland zich verslikt in een dwerg als Oekraïne?

Nu, daarin zit al een denkfout, net zoals de gedachte dat Vietnam de oorlog tegen de VS won. Ja ze won wel, maar met hulp van heel wat communistische landen. De VS streed indertijd tegen het communistische blok, niet alleen tegen Vietnam.
Ook Oekraïne staat er niet alleen voor.
Rusland vecht tegen zeer gemotiveerde Oekraïense soldaten en tegen enorme hoeveelheden westerse technologie en zeer goed doordachte westerse militaire visie.
Het is een strijd van David tegenover Goliath… alleen David heeft heel veel vriendjes meegenomen en die vriendjes zijn samen vele malen sterker dan Goliath.
Rusland verloor in de eerste 24 uur al meer dan de helft van haar Spetznatz troepen. Dat was een dreun die ze nog altijd voelen. Hun crème de la crème aan soldaten in een etmaal vrijwel weggevaagd. Degenen die wel wegkwamen waren gewond of geestelijk zwaar geraakt na de enorme nederlaag die ze geleden hadden.
Verder verloor Rusland ondertussen vrijwel alle materieel waarmee ze in februari de oorlog begonnen. Het is kapotgeschoten of door Oekraïne overgenomen. Aanvullingen kwamen vanuit oude voorraden, vaak nog uit de Sovjet tijd.
Er zijn nog wel eenheden met wat modern materieel, maar dan moet Rusland haar grenzen onbewaakt laten.
In feite wordt nu 100% van de beschikbare capaciteit al in Oekraïne ingezet. Wat Rusland nog wel kan doen, is troepen elkaar laten vervangen. Het nadeel daarvan is dat overal in Rusland dan troepen gaan vertellen wat hun in Oekraïne is overkomen. In een land zonder eerlijke TV is een soldaat die komt vertellen hoe het was een bron waar aan veel waarde gehecht wordt. Russische soldaten aan het front zijn niet te spreken over de behandeling die ze van hun leiding krijgen. Laat staan de behandeling die ze vanuit de Oekraïners krijgen. Vergiftigingen, aanslagen, koude schouders… De Russen zijn niet welkom en dat weten ze. Ze weten donders goed dat ze deel van de foute partij zijn. Ze komen niemand bevrijden. Ze komen veroveren en veel soldaten zit dat niet echt lekker. Mede omdat hun eigen leiders ze laten stikken. Hun leven stelt voor de officieren niets voor. Die onvrede ga je met vervangingen van eenheden over heel Rusland verspreiden… Ik kan me indenken dat het voor de Russische leiding erger is dan ze in simpelweg Oekraïne laten creperen. Er zijn dus niet veel vervangingen van hele eenheden. Je vecht tot je eenheid niet meer bestaat. Daarna ga je op in een nieuwe eenheid. Naar huis gaan… Moet je wel heel veel geluk hebben.

Rusland gaat verliezen. Het is wat mij betreft een totale zekerheid. Ik denk zelfs dat het in 2023 kan gaan gebeuren.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *