LADEN

Typ om te zoeken

Huisuitzetting

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huisuitzetting

Als je in de Verenigde Staten je lokale onroerend goed belastingen niet betaalt, dan kan je in het uiterste geval je bezit kwijtraken.
Dat is een proces van jaren, maar zo werkt het er al meer dan 200 jaar.
Ik koop tegenwoordig die schulden van de belastingplichtigen bij de Amerikaanse overheid op.
Daarmee krijgt de lokale overheid al wel de inkomsten binnen.
Zodra de belastingplichtige alsnog de belastingen gaat betalen, krijg ik vervolgens van de overheid mijn investering terug, inclusief de rente die de belastingplichtige de overheid schuldig is.
Het voordeel van deze opzet is het feit dat de overheid de belastingplichtige nu minstens drie jaar de tijd kan geven om de schulden alsnog te voldoen.
Maar stel dat iemand niet wil of kan betalen, dan komt er een moment dat de overheid ingrijpt… Als de schuld niet verkocht is, dan kan dat al na drie jaar. En als de schuld wel verkocht is, idem dito.
Voor de belastingplichtige is er dus geen verschil of de schuld nu verkocht is of niet.
Maar als de betaling uit blijft, dan heeft de betaler van de schuld wel rechten en kan deze een fore closure aanvragen.
Het huis komt dan op een veiling. Als het daar verkocht wordt, dan krijg je als investeerder je geld terug, of je verkrijgt op die veiling het huis. Er zijn meer dan 3000 counties in de Verenigde Staten en in iedere county is het anders geregeld.

taxstates
Ik heb nu zo’n huis verkregen en helaas wil de vorige eigenaar totaal niet meewerken. Er was keurig een deal voorgesteld, maar de vorige eigenaar wenst alle correspondentie te negeren. En nu volgt er dus een huisuitzetting.
Dat kan dus ook gebeuren.
Mijn troost is dat het ook was gebeurd als de schuld niet door was verkocht. Soms wil iemand dus totaal niet meewerken en dan moet je als investeerder ook bereid zijn om actie te ondernemen. De persoon in kwestie heeft ondertussen al 3,5 jaar geen belastingen meer betaald.
Als het huis niet op 12 augustus verlaten is, dan komt er een officiële knokploeg vanuit de lokale overheid de zaak regelen. Vervelend voor de bewoners is dan dat die kosten ook op hem verhaald gaan worden en via die weg worden de problemen in feite dus alleen maar groter.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *