LADEN

Typ om te zoeken

Google vindt zichzelf opnieuw uit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Google vindt zichzelf opnieuw uit

Eén BV is geen BV. Iedere eigenaar van een BV zal de uitspraak wel kennen. Wil je je pensioen veilig stellen, dan heb je namelijk boven je werk BV nog een holding BV nodig. Die holding BV is dan de plek waar je je pensioen opbouwt. Zou er wat misgaan met je werk BV, dan blijft tenminste je opgebouwde pensioen veilig.
Google gaat nu ook zo iets opbouwen.
Er komt nu een holding boven Google. Die holding gaat Alphabet heten. Onder de holding komen verschillende onderdelen van het huidige Google los van elkaar te staan.
Die onderdelen kunnen ieder voor zich dan meer als zelfstandige bedrijven opereren. Dat is meestal gunstig, want zo komt er boven ieder onderdeel een directie die zich puur kan richten op de groei en bloei van alleen dat onderdeel.
Nu is het zo dat veel directietijd verloren gaat met zaken die de zoekmachine raken, maar komen andere onderdelen in feite directie tijd te kort. Die missen de focus vanuit de directie en hierdoor duren ontwikkelingen te lang, of ze krijgen niet de prioriteit die ze verdienen.

google
Ik denk dus dat het een goede zaak is dat Google zichzelf gaat heruitvinden. Tevens denk ik dat het Google’s antwoord is op de vraag die nog niet officieel gesteld is.
Die vraag is… Hoe groot mag een bedrijf eigenlijk worden?
Google is één van de bedrijven die kans maakt als eerste de 1000 miljard te gaan halen. Op dit moment is Google al 434 miljard dollar waard. Het is met de groei van Google een kwestie van enkele jaren tot de biljoen dollar bereikt gaat worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *