LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel kan je bijeen sparen met Neo Finance

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Hoeveel kan je bijeen sparen met Neo Finance

neo finance via Beursbox.nl

Ik kreeg de vraag dat als iemand over zes jaar 100.000 euro bijeen wil hebben, hoeveel moet er dan per maand bij Neo Finance worden ingelegd.
Daar is uiteraard vooraf het exacte antwoord niet op te geven. Ik weet immers niet of deze persoon A+, A, B, C of zelfs C- leningen wil uitzetten. Dat maakt voor het uiteindelijke rendement veel uit. Zeker over de volle zes jaar gezien.
Ik kan echter wel een inschatting geven.
Ik denk dat als je gaat voor een gemiddeld rendement van 10% je met 1.000 euro per maand er wel gaat komen.
Iedere maand moet je dan niet alleen 1.000 euro overmaken naar Neo Finance, maar je moet er ook voor zorgen dat het geld snel in de gewenste leningen gezet wordt. Immers geld overmaken en het dan niet inzetten, levert niets op.
Als je daadwerkelijk 1.000 euro per maand kan inzetten, dan loopt het over de jaren heen flink op.
Je moet dan ook wel de rente en aflossing OOK weer inzetten, want dat jaagt uiteindelijk de winst ook enorm op.
Het helpt enorm om juist in het eerste jaar wat meer per maand in te zetten en in het laatste jaar minder. Immers pak je dan over zes jaar meer rendement. De inleg in de laatste maanden van die zes jaar looptijd gaat straks namelijk niet veel opleveren.

Zelf heb ik nu ruim 34.500 euro in leningen uitstaan en iedere maand komt er al 950 euro in rente en aflossing terug. De rente component is op dit moment 370 euro van die 950 euro. Geld dat ik dus ook altijd weer in nieuwe leningen wegzet. Daarbij maak ik maandelijks zo veel als mogelijk geld over naar mijn account.
Mijn doel is om over een kleine 9 jaar 250.000 op de rekening te hebben staan. Daarna wil ik overwegen van de rente te gaan leven. We praten dan bij 10% rente toch over 25.000 bruto per jaar.
Ik ben oktober 2019 begonnen met het uitzetten van leningen.

Kijk hier voor meer (Nederlandstalige) informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *