LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 juli 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 juli 2021

  • Banken moeten steeds meer van je weten. En dat geldt ook voor online rekening services. Vanochtend een half uur bezig geweest om mijn Paypal rekeningen van gegevens te voorzien. 
  • Het bedrijf Zoom groeit als kool en heeft nu ook maar even het bedrijf Five9 gekocht voor 15 miljard dollar, volledig te betalen in aandelen. Overigens OOK weer een teken van de hype. We zagen overnames betaalt met aandelen ook in 1999/2000. Die aandelentransactie is een goedkope valuta. Je geeft slechts wat meer aandelen uit. Het lijkt enorm op de manier waarop centrale banken nu werken.
  • DHL gaat 360 miljoen dollar investeren in infrastructuur.
  • Citigroup neemt geen nieuwe klanten meer aan in haar 495 dollar per jaar kostende platina creditcard service. Nieuwe klanten wordt gewezen op een gratis alternatief. American Express is de grote concurrent en is heel succesvol met zo’n platinum service. Citigroup heeft dat succes niet kunnen kopiëren en gooit de handdoek nu in de ring. Bestaande klanten zullen nog wel (enige tijd) de service behouden. Grote kans dat er na afloop van de contract periode geen verlenging komt.
  • Het ziet er naar uit dat er voorlopig geen nieuwe Amerikaanse beursnoteringen voor Chinese bedrijven meer komen. Bedrijven die een Amerikaanse beursnotering willen moeten in China toestemming aan de overheid vragen. Het ziet er naar uit dat die regel er is gekomen om ‘neen’ te zeggen.
  • De Pegasus spyware software van het Israëlische bedrijf NSO is op tenminste 37 telefoons van journalisten, activisten en bedrijfsleiders gevonden. Daaronder ook de telefoons van de vrouw en verloofde van de vermoorde Jamal Khashoggi. NSO publiceerde recent een artikel waarin het stelt dat haar software goede doelen dient en aanslagen weet te voorkomen. De andere kant van de munt is dat criminele overheden dezelfde software OOK gebruiken om zelf de wet te overtreden.
  • Is de beurs nu overdreven duur? Kijk hier mijn video daar over: https://youtu.be/OMZopT-jCaI
  • Wat te doen met slechte leningen in het Neo Finance platform. Ik maakte er een video over: https://youtu.be/kbQcR2GWKI4
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *