LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel is er nodig voor een ‘vast’ beursinkomen? (Tom Lassing)

Advertenties Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoeveel is er nodig voor een ‘vast’ beursinkomen? (Tom Lassing)

Gaan leven van je geld en voortaan je geld voor je laten werken, dat is wat bijna ieder mens heel leuk zou vinden. Het lijkt onmogelijk, maar dat is het niet.
Hoe zou je het kunnen bereiken?
Vroeger, toen we nog 12% rente hadden, toen kon je al snel rentenieren. Leven van de rente. Heb je een miljoen op 12%, dan is dat goed voor 120.000 per jaar. Er is wel het nodige mis met deze wel heel simpele weergave, al was het maar dat we geen 12% rente meer hebben.
We hebben nu 1% en hoe meer geld je hebt, des te lager de rente. Dat gaat nu dus niet meer op.
Dan is er dividend. Het is niet onmogelijk een dividend portefeuille samen te stellen die 5% per jaar kan opleveren.
De vraag is hoeveel geld u per jaar nodig denkt te hebben. Als u moet 50.000 rond kan komen, dan is in dat geval 1 miljoen genoeg.
Hoe komt u aan 1 miljoen?
Dat is een kwestie van… 5% dividend per jaar maken en er heel lang NIET van leven.
Kortom, eerst hard werken en stevig sparen terwijl je met dat gespaarde geld dividend gaat ontvangen.
En als er dan eindelijk een miljoen is, dan bent u totaal ‘vrij’.
Een derde manier sluit de tweede niet uit, maar kan ook los worden gerealiseerd. Dat is puur op aandelenkoerswinst gaan inspelen. Dat is de moeilijkste van de drie gebleken omdat bijna alle beleggers zich laten verleiden tot gokjes. Kan je jezelf beheersen, dan is 10 tot 15% rendement op jaarbasis zeer wel mogelijk. Misschien ook wel (veel) meer, maar ik ken niet zo heel veel beleggers die dat kunnen voorleggen. Laat u dus niet te veel gek maken door beleggers die zeggen dat ze 700% rendement op jaarbasis halen. Vaak is dat een theoretische winst, ALS dit, ALS dat. Maar helaas ze deden dat uiteindelijk niet. Achteraf beleggen kan iedereen winstgevend doen.
Stel even 10% winst structureel per jaar. Ook dan is ‘slechts’ een miljoen voldoende. Sterker nog, je kan al met een half miljoen heel ver komen.
Het enige werk dat je dan nog moet doen, is sparen en met dat geld die aandelen uitzoeken die je dat rendement gaan opleveren. Vervolgens is het een kwestie van tijd.
Mooie Beursdag is nu nét zo’n service die daar helemaal op in speelt!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *