LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 juni 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 juni 2017

Gisteren heb ik, tegen een mooie prijs, nog weer wat aandelen van wat ik het “goedkoopste aandeel ter wereld” noem gekocht. Een aandeel dat als bonus verstrekt wordt bij een Mooie Beursdag abonnement. Nog altijd is dit aandeel totaal niet ontdekt door andere belegger. K/W is 2 en er is meer dan twee keer zo veel in kas als dat het aandeel op de beurs waard is. De boekwaarde is 5x de beurskoers.
– Gisteren heb ik overigens ook wat winsten genomen omdat ik letterlijk al mijn cash ingezet had en eigenlijk een klein beetje meer dan dat. Ik heb nu overal weer cash op de rekening en sta bij de brokers niet langer rood. (Zie artikel Jack Hoogland van gisteren)
– Staples, de kantoorgroothandel, is overgenomen door investeringsmaatschappij Sycamore. Er werd 7 miljard dollar voor neergeteld.
– ABNAMRO heeft een portefeuille met probleemleningen verkocht aan investeringsmaatschappij Cumberland. Een kwart van de leningen betreft al een faillissement en met de verkoop kan ABNAMRO weer kapitaal en medewerkers vrijmaken.
– Nederland voldoet eindelijk weer aan de EU norm voor overheidsschulden. De schuld is nu 59,6% van het bbp. Het mag tot maximaal 60% zijn. We behoren daarmee eindelijk weer tot de brave jongetjes van de klas. Waar is Balkenende? Dat past hem als een goed pak!
– Ook Aegon heeft nu van de rechtbank te horen gekregen dat het klanten niet goed genoeg heeft ingelicht over de woekerpolissen. De vraag is hoe lang deze zaak nog gaat duren, want verantwoordelijkheid nemen ligt verzekeringsmaatschappijen niet zo goed. Allianz heeft juist deze week bekendgemaakt dat het met drie belangengroepen wel een overeenstemming heeft bereikt over de afwikkeling van de woekerpolissen. Allianz is daarmee in één keer van de sores af.
– De Amerikaanse grootste banken hebben allemaal de stresstest gehaald en mogen nu weer fors meer dividend aan aandeelhouders uitkeren. Vooral Berkshire Hathaway is een grote winnaar. Buffett staat op ruim 11 miljard winst in aandelen BAC

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *