LADEN

Typ om te zoeken

Hoe u de komende recessie gaat ontlopen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe u de komende recessie gaat ontlopen

Stel even dat er in Europa een echte recessie komt… Ik weet dat ook niet zeker, maar de kans daarop lijkt toch wel aanwezig te zijn. Hoe zou u dan aan de ergste gevolgen daarvan kunnen ontsnappen?

De meeste mensen zullen denken dat genoeg geld hebben voldoende is, maar dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Een miljoen euro op de bankrekening kan om verschillende redenen zo weg zijn.
De bank kan failliet gaan waarmee tenminste 900.000 euro verloren kan gaan. De euro kan in een echte recessie een enorme hoeveelheid aan koopkracht verliezen en er kan een haircut op spaargeld gaan komen om die recessie te betalen.
Kortom, veel geld (op de bank) is niet de oplossing. Het is zelfs een enorm risico.
Wat u nodig heeft, is lage kosten en een zo zeker mogelijk inkomen.
Lage kosten kunt u zelf het nodige aan doen. Weinig tot geen schulden zal al veel schelen. Zelf energie opwekken en zelf voedsel verbouwen. Dat kunnen al zaken zijn om de kosten flink te verlagen.
Een zo zeker mogelijk inkomen… Als u voor een ander werkt, dan is het allemaal zo zeker niet. Het is mooi zolang het werk er is, maar bij een serieuze recessie is het maar de vraag welke banen behouden blijven.
Een vrij zeker inkomen kunt u ook verkrijgen vanuit een degelijke beleggingsstrategie. Beter nog, een zo zeker mogelijke optiestrategie.
Uiteraard is daar wel vermogen voor nodig. Immers een rendement van 15% op jaarbasis is fantastisch, maar het zet geen zoden aan de dijk met een vermogen van 10.000 euro.
Daar kan u dan ook niet van leven.
Met 100.000 euro wordt het al een heel ander verhaal. En als u 200.000 euro heeft, dan kunnen de meeste huishoudens prima rondkomen met 15% rendement op dat bedrag.
Spreiding heb ik het ook al vaker over gehad. Een deel van uw kapitaal in andere zaken dan de euro. Misschien niet eens voor de wisselkoerswinst of rendement op het meer waard worden van de investering, maar vooral ook om veiliger te zijn.
De laatste weken heb ik bijvoorbeeld goede zaken gedaan met mijn dollarbezit. De stijging van de dollarkoers was een mooie meevaller.
Ook heb ik nog altijd goud en zilver en ook deze maand heb ik weer goud bijgekocht.
Mijn spaargeld heb ik liever in goud dan in euro’s en de laatste plek waar ik mijn spaargeld zou willen bewaren is bij de bank.
Het opmerkelijke is dat er zelfs in de ergste recessie mensen zijn die er beter van worden. Puur omdat ze zich tijdig hebben voorbereid en omdat ze handig inspelen op de kansen die echt iedere markt biedt.
Je moet er creatief voor zijn en de nodige kennis over de mogelijkheden hebben.
Een recessie is vooral het moment dat kapitalen herverdeeld gaan worden. Er gaat veel verloren, maar er gaat ook heel wat over in andere handen. De kunst is om zo voorbereid te zijn dat de gevolgen je amper raken en de voordelen benut worden.
Als het makkelijk was, dan zou het geen recessie heten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *