LADEN

Typ om te zoeken

Het koninkrijk Deutschland

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het koninkrijk Deutschland

Peter Fitzek heeft zichzelf tot koning uitgeroepen en heeft zijn eigen staat opgericht. De Duitse justitie valt regelmatig binnen, maar heeft wettelijk geen poot om op te staan. Nergens staat dat je dat niet mag doen. Duitsland is ooit ontstaan uit verschillende vorstendommen en vanuit dat gegeven is er ruimte in de wet.
Natuurlijk wil de Duitse staat het niet, maar er is nooit rekening gehouden met het feit dat iemand de stap zou nemen om een nieuwe staat binnen de staat uit te roepen.
Uiteraard proberen ze nu wel hem leven zuur te maken. Zo is hij veroordeeld tot drie maanden celstraf. Hij overtrad namelijk de maximum snelheid in Duitsland en weigerde als staatshoofd van een vrije staat de boete te betalen.
Stomme zet van hem, want zo krijgen ze hem uiteindelijk wel van straat.
Fitzek claimt onschendbaarheid, want hij is in zijn ogen een staatshoofd. Die genieten diplomatieke onschendbaarheid. Het vervelende is echter dat de Duitse staat hem niet als zodanig wil erkennen.
Ondertussen geeft hij als staatshoofd al wel eigen paspoorten en rijbewijzen uit. Hij heeft ondertussen ook een ING Bank rekening. Die bank is vooralsnog de enige die hem via deze weg onofficieel ‘erkend’ heeft.
Is hij zo gek als een deur, of is hij zo gek nog niet…?

Overigens heeft hij ook zijn eigen munt uitgegeven.

Hoe wordt de zaak gefinancierd? Vooralsnog vooral door Peter zelf. Alles wat hij verdient met seminars of boekverkoop, gaat naar zijn samenleving alwaar nu zo’n 400 mensen wonen. Deze mensen erkennen zijn koningschap en daarmee in feite de absolute alleenheerschappij van Peter Fitzek.
Dat is in mijn ogen het zwakste deel van het verhaal. Je hebt echter zijn drive wel nodig om de zaak scherp te zetten en daadwerkelijk van de grond te krijgen. Wat je ook van hem vindt, hij heeft meer voor elkaar gekregen dan wie dan ook ooit voor mogelijk had gehouden. Persoonlijk had ik het beter gevonden als hij er een republiek van had gemaakt en daarbij had aangegeven dat iedereen gelijk was. Nu is hij een soort Ubermensch en heerst hij over de ‘domme’ massa. Dat vraagt, neen dat schreeuwt, om machtsmisbruik. Vraag maar aan de Nederlandse koning van de politiek, Geert Wilders. Die heeft in feite met zijn PVV net zoiets opgezet… maar dan wel binnen de bestaande staat en Wilders beperkt zich tot de politiek.
http://www.vice.com/Fringes/kingdom-of-germany
De site van het nieuwe koninkrijk: http://koenigreichdeutschland.de/de/
http://neudeutschland.org/index.php/startseite.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *