LADEN

Typ om te zoeken

Voor het eerst goud kopen

Beleggers Nieuws Goud

Voor het eerst goud kopen

U heeft nog nooit beleggingsgoud gekocht en u heeft daar nu toch wel oren naar?
Het is dan belangrijk dat u wel even goed weet hoe het werkt en waarom het bezitten van goud interessant kan zijn.
Als u fysiek goud wilt bezitten, in de vorm van munten of baren, dan is er een aantal keuzes te maken.
Voor ik aan die keuzes toe kom wil ik u er met nadruk op wijzen dat u GEEN goud moet kopen omdat u hoopt dat het snel meer waard gaat worden. Natuurlijk mag u het wel hopen, maar in mijn ogen moet u alleen fysiek goud kopen met spaargeld, niet met beleggingsgeld.
U heeft dus spaargeld en u wilt dat niet langer op een bankrekening hebben in euro’s. Ik vind het dan een heel verstandig besluit dit spaargeld om te wisselen in goud.
U kan hier goud kopen in de vorm van munten of baren. U kan dan twee dingen doen. Namelijk het mee naar huis nemen, of het daar in een kluis laten leggen.
Aan u de keuze.
Bedenk wel, thuis bewaren heeft het risico dat een inbraak voldoende is om uw spaargeld te zien verdwijnen. U moet dus ook echt wel een veilige plek hebben. In mijn woonplaats werd een kluis in de villawijk letterlijk met muur en al uit het huis getrokken en verderop op straat in de pick up truck geladen.
Het opslaan in de kluis van de aanbieder is ook mogelijk, maar dan mist u het genoegen van uw goud in uw handen voelen.
Het is er wel veilig, maar… Er is geen garantie dat de overheid er geen greep naar doet. De aanbieder is geen bank, maar valt wel onder AFM toezicht.
Als u in Nederland of België goud en zilver koopt, dan moeten de aanbieders boven een bepaald bedrag uw aankoop aan de overheid doorgeven.
Er is nog een mogelijkheid en die heb ik zelf gekozen.
Ik heb in het buitenland, buiten de EU goud gekocht en daar in de kluis laten leggen.
Eerst deed ik dat bij de beste aanbieder, namelijk Goldmoney, maar door AFM optreden mag je er nu als Nederlander of als Nederlands ingezetene geen klant meer worden. Toen ging in naar BullionVault. Daar mag je nog wel klant worden, maar het is je niet toegestaan er tegen betaling anderen naar toe te sturen.
Uiteindelijk heb ik bij Euro Pacific Bank een rekening geopend en daar koop ik tegenwoordig mijn goud.
Helaas niet zo perfect als Goldmoney, maar Euro Pacific is wel de veiligste bank ter wereld. De reden is heel simpel, ze doen niets met je geld. Ze bewaren het slechts voor je. Er is dus geen enkele risico dat deze bank failliet gaat en vervolgens blijkt dat je vermogen verdwenen is. Dat kan je bij alle andere banken wel gebeuren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *