LADEN

Typ om te zoeken

Het is hun eigen schuld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het is hun eigen schuld (Tom Lassing)

Vooral CNN klaagt steen en been over het feit dat Trump de zender ‘fake news’ noemt. Hij heeft echter een punt.
Heel lang heeft CNN keer op keer heel eenzijdig het regeringsbeleid van de VS als basis voor haar nieuws gehouden. Alles werd langs de lat van het regeringsbeleid gelegd en wat er ook gebeurde in de wereld, als het niet paste in het Amerikaanse beleid, dan kwam het niet op de zender.
Ze logen niet, maar ze gaven slechts de Amerikaanse kant van het verhaal weer.
Toen kwam Trump.
Ze hebben hem onder Obama behoorlijk zwart gemaakt. Hij was immers, politiek gezien, een clown en hij paste niet in het Amerikaanse beleid.
Die clown was hij ook en dat wist Trump zelf ook wel, maar zoals we nu weten, heeft de politieke clown met zijn loze kreten de verkiezingen wel gewonnen.
CNN heeft nu een identiteitsprobleem. Dat probleem kennen nu heel veel Amerikaanse zenders, zelfs FOX News heeft er nu last van. Immers is het clownsbeleid nu Amerika’s beleid geworden. Journalisten vonden het slaafs volgen van het Amerikaanse beleid geen probleem. Dat was vaderlandslievend en leverde kijkers op. Fox News kende daarbij haar versie daarvan, dat was het slaafs volgen van het Republikeinse beleid. Fox News ging zelfs nog verder dan dat, ze creërde haar eigen republikeinse nieuws.
Zelfs Fox News gaat het slaafs volgen van een president die 70% van zijn beweringen verzint nu te ver. Kan je nagaan hoe het is voor TV zenders die zichzelf nog serieus nemen. (Obama verzon overigens zo’n 35% van zijn beweringen)
CNN is dus nu afgestapt van het slaafs volgen van het VS beleid. Voor Trump heel vervelend en hij heeft dus gelijk dat het nu, in vergelijk met eerder, ineens fake news is. Fox News heeft er minder problemen mee en zond de afgelopen weken gewoon het clown news uit. Dit weekend kwam daar verandering in. Trump loog tijdens zijn persconferentie en toen hij erop gewezen werd was zijn reactie dat hij de cijfers ook maar gekregen had. Dat ging zelfs Fox News te ver.
Wat zegt het over het apparaat achter de president als ze zelfs een paar makkelijk terug te vinden feiten niet op een juiste manier bij de president overgebracht kunnen krijgen? Dan gaan we er maar vanuit dat Trump gelijk had met zijn bewering dat hij de cijfers inderdaad gekregen had.
Waarschijnlijker is het dat het weer eens ‘zijn’ werkelijkheid was en in zijn werkelijkheid is hij de beste, slimste en mooiste ooit. Wat hij ook doet, het verandert in goud en dus moet hij wel met de grootst mogelijke cijfers gewonnen hebben. Alleen dat past bij de meeste fantastische persoon die ooit op deze aarde rondliep.
Terug naar het nieuws… ‘Echt’ nieuws is in de VS altijd het nieuws geweest dat het beleid van de VS slaafs volgt. Vooral de laatste vijfentwintig jaar is onderzoeksjournalistiek iets van het verleden geworden. Het bewijs daarvoor is het gebrek aan onderzoeksjournalistiek rondom 9/11. Het bewijs is er in de vorm van een Comedy Central dat tijdens Jon Stewart gezien werd als de enige TV zender die nog echt op zoek ging naar de waarheid. Jon Stewart is er vreselijk populair mee geworden. Men stemde af op die zender om het echte nieuws te horen. Let wel, het was een TV zender om humor te brengen!
Nu CNN van haar journalistieke pad is afgestapt, is het voor the Donald natuurlijk fake. Fox, die haar nieuws zelf inkleurt is zelfs voor deze president ‘fake’ nieuws. Trump heeft enkele Internet bronnen zoals Breitbart en andere extreem rechtse sites die hij alleen nog maar als ‘echt’ wil bestempelen.
Hij heeft, maar dan alleen puur vanuit zijn standpunt uit gezien, niet eens ongelijk. Immers, zo ging dat in de laatste vijfentwintig jaar. Journalistiek is een kwart eeuw geleden gezwicht voor de commercie en het gevolg is een ongecontroleerde overheid met als gevolg daarvan een criminele politiek en vervolgens een Trump.
Oorzaak/gevolg is logisch te verklaren als je kijkt naar de ontwikkeling van de journalistiek, of beter gezegd, het afbreken van de journalistiek.
CNN moet nu meer doen dan de echte waarheid zoeken. Het moet er in mijn ogen ook bewust voor kiezen om de Trump puppets niet meer uit te nodigen. Ze moeten niet langer een uithangbord voor een clowneske overheid zijn. Het beste is dus de Trump clowns niet meer te laten spreken. Ook andere netwerken zouden dat moeten doen. Wel OVER Trumps regering spreken, maar niet meer mét hen spreken. Ook de persconferenties gewoon links laten liggen. Vraag de speech maar op, maar ga er niet meer heen om hem een podium voor zijn onzin te geven.
De Trump puppets verspreiden immers alleen maar Trumps clownnieuws en onafhankelijk bezien is dat natuurlijk vooral nep nieuws. Doe jezelf dan als onafhankelijke TV zender een lol en weiger om nog langer die Trump en zijn clowns zendtijd te geven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *