LADEN

Typ om te zoeken

Depositogarantie stelsel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Depositogarantie stelsel (Tom Lassing)

Het feit dat spaarders bij problemen van hun bank het meerdere boven de 100.000 kunnen kwijtraken wordt nog niet door iedereen begrepen.
Zo kan het zijn dat u lid bent van een vereniging. Mogelijk heeft die vereniging meer dan 100.000 euro cash op de bank staan.
Zou de bank in de problemen komen, dan is ook die vereniging het meerdere kwijt.
Is is dus ook dan van groot belang dat die vereniging maatregelen neemt.
Bijvoorbeeld heel simpel, rekeningen bij meerdere banken aanhouden.
Let echter wel op. Banken werken NIET mee als duidelijk is dat dit uw reden is om de extra rekening te openen! U moet dus vooral niet vertellen waarom het is. Maak er maar iets van als: We willen een nieuwe activiteit even ‘los’ van de oude bank opzetten en overwegen om onze huidige bank te verlaten en willen dus nu ervaring met uw bank opdoen. Maak er maar een mooi verhaal van, als het maar niet de waarheid is, want ben je zo dom om dat te vertellen, dan gaat het je niet lukken.
Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf meer dan 100.000 euro op de bank staan? Ook dan geldt ook het depositogarantiestelsel. Uw onderneming is namelijk, als het een BV of BVBA betreft, ook een rechtspersoon. Ook dan is het dus van belang dat per bank er zeker niet meer dan 100.000 op de rekeningen staat. Ook voor u geldt wat voor verenigingen geldt. Echter kan u wat makkelijker besluiten om spaargeld ook in goud of zilver vorm te bewaren en dus een goud of zilver rekening te openen.
Let u overigens ook op bij een hypotheek. Een bank die in de problemen komt mag uw tegoeden bij die bank dan per direct afstrepen tegen de openstaande schulden. U mag niet zonder boete aflossen, maar als de bank in de problemen komt, dan mag de bank wel per direct besluiten dat uw hele spaartegoed tegoed wordt gebruikt ter aflossing van de schulden. Dat kan vervelend voor u uitpakken als dat uw laatste cash was. Letterlijk kunt u failliet door gebrek aan cash gaan omdat de bank deze actie ondernam. Het is dus ALTIJD belangrijk om spaargeld bij meerdere partijen onder te brengen, ook als u minder dan 100.000 euro op de spaarrekening heeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *