LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 februari 2017

De overname van Unilever door Kraft is van de baan. Dit zal de koers van Unilever geen goed doen. Ook de AEX is op het bericht van de overname tot bijna 500 gestegen. Nu de overname van de baan is, is ook de fantasie weg. Of de hoop al direct weg is, dat is de vraag.


– 51% van de kiezers op Trump hebben er geen moeite mee als Trump dictatoriale bevoegdheden zou vragen. 31% van diezelfde kiezers gaan akkoord met een muur langs de oostkust om Syrische vluchtelingen tegen te houden. Dat zijn twee opvallende uitkomsten van een poll die werd uitgezet. Het zegt in mijn ogen vooral dat de meeste Amerikanen geen flauw benul hebben en alles wijsgemaakt kan worden.
– Waar haalt Trump zijn kennis vandaan? Dit weekend bleek het weer dat hij zijn kennis haalt bij het netwerk dat zelf nieuws verzint en kleurt, namelijk Fox News. Trump ging wederom vreselijk onderuit toen hij het had over de aanslag in Zweden. De aanslag in Zweden zult u zeggen? Inderdaad, de aanslag in Zweden die er nooit plaatsvond.
– Mongolië is het volgende land dat haar bodemschatten mag inleveren bij de rijkste bankiers. Het land is akkoord gegaan met een 5,5 miljard steunprogramma dat haar is aangeboden door het IMF. De politici van het land hebben zich vergaloppeerd met leningen en nu is alles in feite van de bankiers geworden. Een klassiek voorbeeld van hoe bankiers gretige politici misbruiken om hun macht te vergroten. Het land is rijk aan bodemschatten en die zijn nu verzwaard met een hypotheek die nooit meer zal verdwijnen.
– Dood door overwerk is in Japan nog dagelijks het geval. Werknemers worden gedwongen enorme werkdagen te maken, tot ze er letterlijk dood bij neervallen. De regering wil er een einde aan maken, maar daarmee zal de Japanse productie en het gezinsinkomen zwaar onder druk komen te staan. Het waren namelijk wel betaalde werkuren.
– In de Zuid Chinese zee dreigt een confrontatie tussen een vloot van de VS en de daar gestationeerde Chinese eenheden.
– China heeft de import van steenkool uit Noord Korea stilgelegd. Het land voegt zich bij andere landen die een handelsboycot aan Noord Korea hebben opgelegd. Dit vanwege de recente proeven met langeafstandsraketten door Noord Korea.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *