LADEN

Typ om te zoeken

Het embargo tegen Rusland

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het embargo tegen Rusland

Veel tegenstanders zeggen dat het niets heeft uitgehaald. Rusland weet nog altijd aan spullen te komen en er is een omvangrijke smokkel gaande waardoor er nog altijd heel veel in en uit Rusland gaat.
Dat is waar.
Maar dat op zich houdt niet in dat het embargo niet werkt.
Smokkel blijft mogelijk, maar is altijd minder effectief dan open handel.
De spullen kosten Rusland meer en leveren Rusland bij uitvoer minder op. India koopt weliswaar iedere liter olie die Rusland kan uitvoeren, maar wel met een aanzienlijke korting. Rusland maakt de omzet, maar niet de winst en dat is dus een succes voor het embargo.
Maar er speelt veel meer.
Het embargo gaat ook over services.
De olie industrie van Rusland is voor de moeilijke olievelden afhankelijk van het westen. Gaat er iets stuk, dan is er steeds meer kans dat de kennis en het materiaal niet meer voorhanden is. Dan zal dus de productie dalen.
Daar kan China ook niet bij helpen, want China heeft die specialistische kennis ook niet.
Daarbij komt dan nog dat Oekraïne nu doelbewust drones afstuurt op olieraffinaderijen. Oekraïne hoeft de olievoorraad niet te raken. De controls zijn belangrijker. Als ze het technische hart van de raffinaderij raken, dan houdt het daar ook al op.
Alleen de laatste maand waren de aanvallen van Oekraïne op de olie industrie al goed voor een beperking van de Russische olie export van 4%.
De inkomsten lopen voor Rusland steeds verder terug. We zien nu ook dat treinverkeer lastiger wordt en vliegverkeer in Rusland is nu ronduit gevaarlijk geworden. Ze moeten steeds meer onderhoud uitstellen en steeds meer materiaal kan niet meer ingezet worden.
Ook dat heeft op termijn gevolgen voor de mate waarin Rusland in staat is deze oorlog vol te houden. Het is een soort verroting van binnen uit. Het verlies van steeds meer mannen helpt ook niet mee. Je studenten rechtstreeks de oorlog in sturen, werkt niet ergh handig naar de toekomst toe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *