LADEN

Typ om te zoeken

Het einde voor Trump is in zicht (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het einde voor Trump is in zicht (Tom Lassing)

Linksom of rechtsom is het steeds onwaarschijnlijker dat president Trump zijn termijn vol zal maken. De enige reden dat hij er in feite nog zit, is omdat de Republikeinse senatoren lafaards zijn die bang zijn dat ze hun kiezersbasis en sponsoren kwijtraken als ze Trump te vroeg afvallen. Daarom willen de Republikeinen minstens nog één ding doen voor ze Trump dumpen.
Ze moeten namelijk de enorme belastingmeevallers voor hun sponsoren er nog door jagen, anders kunnen ze in de toekomst niet meer op het grote geld rekenen. Wat of Trump ook doet, zolang die belastingmeevaller er niet door is laten ze Trump zitten.
Afgelopen week is Trump nog weer een heel belangrijke steun kwijtgeraakt. Hij verloor namelijk het vertrouwen van de CEO’s van de grootste Amerikaanse ondernemingen. Belangrijk, want de Amerikaanse politiek drijft op geld van deze ondernemingen.
De CEO’s hebben echter nog niet gezegd dat ze hun steun aan de Republikeinse partij ook intrekken. Pas als ze dat zeggen, zal Trump van de ene op de andere dag gedumpt kunnen worden. Vandaar dat de Republikeinen nu nog als één man achter Trump zullen staan zodra de belastingmeevaller in stemming komt. Dat is waarschijnlijk de enige en laatste keer dat ze nog als één zullen opereren.
Trump heeft ondertussen namelijk ook de onvoorwaardelijke persoonlijke steun van de top van de Republikeinse partij verloren. Zijn aanvallen op Jeff Sessions, Mitch McConnell en John McCain zijn nog altijd niet erg genoeg om president Trump te dumpen, maar vergeten worden deze persoonlijke aanvallen niet. Stuk voor stuk maakt Trump ruzie met zijn bondgenoten en stuk voor stuk vallen ze uiteindelijk weg. Alleen de ultra rechtse blanke haatgroepen blijven Trump steunen, maar met het vertrek van Steven Bannon is zelfs daar nu ook een scheur in het front gekomen. Ook daar beginnen ze te twijfelen of Trump wel echt de nieuwe Führer is.
Het is overduidelijk geworden waar Trump persoonlijk voor staat.
Het is daarmee ook overduidelijk dat Trump steeds verder alleen staat en hoe lang gaat het nog duren voor de Republikeinen zich realiseren dat hij een doodlopende weg is?
Als de onderzoeken naar Russische inmenging, onderzoeken naar financiële malversaties en onderzoeken naar corruptie niet voldoende zijn, is er nog het belasting onderzoek naar het Russische maffia geld dat sinds begin jaren negentig via Trumps organisaties is witgewassen.
Slechts één onderzoek hoeft maar tot een veroordeling te komen en het is gedaan met President Trump… Dat, of het is Trump zelf die met zijn ongelukkige tweets en ruzies zijn positie onhoudbaar maakt.
Het is onverdedigbaar. Hij is onverdedigbaar. Er zijn nog altijd mensen die voor hem willen werken, maar je merkt al wel dat het mensen van het kaliber Scaramucci moeten zijn die het nog willen. Mensen die niets hebben met karakter, eerlijkheid en fatsoen. Dat soort wil nog wel voor Trump werken. In alle sectoren zou Trump het daarmee moeilijk krijgen, maar de politiek is nu net die sector waar deze karaktertrekken heel wenselijk zijn. Daar kom je ver mee.
Ze vallen hem dus nog niet af, want in feite vallen ze daarmee zichzelf ook af.
Het begint echter zo te stinken rond Trump dat het onhoudbaar begint te worden, zelfs voor politici en daarna misschien zelfs ook wel voor bankiers. Bankiers zullen echter waarschijnlijk de laatsten zijn die de stank rond Trump niet meer kunnen verdragen. Goldman Sachs is nog goed vertegenwoordigd binnen het kabinet van Trump. Dat zal niemand verrassen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *