LADEN

Typ om te zoeken

Het echtpaar Sprecher-Loeffler

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het echtpaar Sprecher-Loeffler

Dit echtpaar is opmerkelijker dan u misschien zou denken. U kent haar al wel. Ze is een senator uit Georgia en haar zetel staat op het spel.

Haar man is voor beleggers interessant. Hij heeft namelijk ICE opgericht. Dat bedrijf overziet nu de beurshandel op de NYSE in de VS en overziet Libor. Het bedrijf is nu zo’n 63 miljard dollar waard en hij heeft minstens 1% van de aandelen nog in bezit. Volgens de berekeningen zijn ze samen eind 2020 miljardair geworden.

Waarom zijn ze samen zo interesant?

Begin 2020 werd ze als Senator ingelicht over welke impact Corona kon hebben. Ze had dus insider informatie voor deze naar het publiek gebracht werd.

Wat deed ze met die info?

Nu, ze deed in ieder geval niets voor de inwoners van Georgia, maar ze ging er wel direct mee naar haar man. Ze namen snel posities in en uiteindelijk heeft hun handel met voorkennis ze tenminste 25 miljoen dollar opgeleverd.

Je zou denken dat het een enorm schandaal zou worden, maar Trump was aan het roer en vanuit de overheid was er weinig interesse in deze zaak. Het zou je als ambtenaar je baan maar kosten als je vrienden van de president gaat aanpakken. Zeker als die president Trump heet.

De vraag is natuurlijk wel waarom deze handel in voorkennis ongestraft blijft. Wat voor rechtsstaat ben je als je dit zo maar laat gebeuren?

De inwoners van Georgia kunnen nu op 6 januari besluiten of ze deze inhalige vrouw nog altijd als hun vertegenwoordiger willen hebben.

Het punt is… Ze is veel bekender dan haar tegenstander. Heel veel Amerikanen kijken puur na hoe bekend iemand is. Daar win je verkiezingen mee. Ze heeft ook heel wat meer miljoenen dan de Democratische sloeber die haar nu moet proberen te verslaan. Naast haar eigen geld heeft ze immers ook het geld van de enorm rijke vrienden van het stel.

Ze zijn niet wars van de wet overtreden en dan is het interessant voor grote bedrijven om ze een enkele tienduizenden dollars te geven, om dan later een miljoen in belastingvrijstellingen zeker te stellen. Schaamteloos werkte dat zo onder Trump en de vraag is of het nu zo door mag gaan.
Meer info

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *