LADEN

Typ om te zoeken

Heeft de FED gefaald?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Heeft de FED gefaald?

In veel Amerikaanse financiële media hebben ze het er steeds over dat de FED gefaald heeft. Misschien is dat zo, maar ondertussen is Amerika op dit moment nog altijd wel de nummer 1 van de wereld. Heeft de FED dus gefaald, of heeft ze het onvermijdelijke heel succesvol kunnen uitstellen?
Eerdere landen die de wereld domineerden zijn ook ooit weer ten onder gegaan. Portugal, Spanje, Nederland, Engeland…
De landen waren klein en toch was er werelddominantie.
Amerika is al veel groter, maar haar dominantie is nog geen 100 jaar oud. Engeland en Spanje hielden het langer vol… In feite is Amerika pas na 1945 de dominante partij in de wereldhandel geworden.
China is de logische nieuwe wereldleider, maar net als Amerika na 1918, is het land er niet happig op om die rol op zich te nemen.
De verantwoordelijkheid komt namelijk met dure taken. Als je die taken niet oppakt, dan krijg je een situatie als in de jaren dertig van de vorige eeuw.
Amerika had toen haar rol moeten oppakken, maar deed dat niet. Engeland kon het niet meer en Duitsland en Japan zagen toen hun kans schoon.
We zien nu in feite ook zoiets. Amerika trekt het niet echt meer, maar China pakt haar nieuwe rol nog niet op. Rusland ziet er een kans in.
De wereld wordt er niet stabieler op. Als Amerika nu economisch instort, en China pakt haar nieuwe rol dan nog niet op, dan komt de maffiastaat Rusland ineens weer bovendrijven als belangrijke economische en militaire macht.
Ik heb veel kritiek op Amerika, maar als ik mag kiezen tussen Amerika en Rusland, dan zou ik toch wel voor Amerika gaan.
Ik ben daarbij overigens ook niet gelukkig met een wereldleidersrol voor China. Het land is er waarschijnlijk ook nog niet aan toe. Het zou zich politiek gezien geen raad weten met de vrijheden die elders in de wereld bestaan. Stel je toch voor dat de soldaten van China zien hoe het er elders voorstaat… Ze zouden zich maar in het hoofd kunnen halen dat ze dat thuis ook willen hebben.
De FED heeft veel dingen gedaan die ik anders had gedaan, maar mijn beleid had Amerika al eerder verzwakt. Puur omdat het eerlijker zou zijn.
Maar een verzwakter Amerika had weinig kunnen doen tegen agressie van anderen. Ik weet niet hoe de wereld er dan had uitgezien, maar op dit moment is Amerika nog altijd de nummer één en dat is een gevolg van de leugenachtige beleidsmaatregelen van de FED. Zonder dat was Amerika waarschijnlijk economisch gezonder, maar ook militair kleiner en zwakker geweest.
De FED heeft een keuze gemaakt en die keuze was om de wereldeconomie te bedonderen en iedereen te bedriegen met een dollar die staat voor gebakken lucht. Met die nepdollar werd een enorm leger opgebouwd en dat leger heeft de beschikking over zeer geavanceerde wapens.
De wereld pikt het dollarbedrog nog altijd. Hoe kan je dat dan een mislukking noemen? Dat is toch bijna briljant als je zoiets voor elkaar krijgt? Ik blijf er echter wel bij dat de FED slechts uitstel kan bewerkstelligen, maar dat uiteindelijk de economische waarheid zal zegevieren. Dat zal op dat moment hard aankomen in Amerika en daarna zal echt iedereen spreken over het falen van de FED. Tot die tijd heeft de FED in mijn ogen een huzarenstukje weten te bewerkstelligen. Amerika had immers al lang geleden economisch onderuit moeten gaan. Misschien had Amerika zich er dan nu al weer uitgeworsteld en was het echt met kracht nog altijd de machtigste staat in de wereld geweest.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *