LADEN

Typ om te zoeken

Gratis geld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gratis geld (Tom Lassing)

De beste weg om de economie te ondersteunen, is het geven van gratis geld aan de bevolking. Die geeft het weer uit aan de ondernemers en die maken dan meer winst en betalen belastingen.
Kortom, wil je de economie levendig houden, dan moet je er voor zorgen dat het volk geld genoeg heeft om uit te kunnen blijven geven.
Als rijke inwoner kan je je neus wel ophalen voor gratis geld, maar het werkt als aanjager voor de economie dus wel.

gratis geld
Dus waarom niet iedereen van 18+ maandelijks 800 euro geven? Of je werkt of niet, je krijgt 800 euro(*). (*) Of welk bedrag ook maar als minimaal vastgesteld wordt)
Maar…
We houden dan ook op met werkloosheidsuitkeringen en andere van staatswege verstrekte uitkeringen. Die 800 euro per persoon, daar moet je het van doen. Is je huur al 600 euro, dan moet je maar gaan samenwonen met één of meer personen, dan kan je samen de huisvesting al wel van deze minimale uitkering betalen. Je mag overigens bijverdienen zoveel je wilt. Je betaalt inkomstenbelasting over de overige inkomsten, niet over het gratis verkregen geld.
Het voordeel van dit gratis geld is dat ook streken waar werk moeilijk te krijgen is, maar het leven wel goedkoper is dan weer interessant worden. Daarmee gaan we dus in alle opzichten welvaart verdelen.
Al die mensen die hun gratis geld gaan uitgeven, zorgen er voor dat er weer werk komt voor mensen die services verlenen aan deze mensen. Niemand MOET meer iets. De overheid is een vrijgevige vriend, in plaats van een controlerende en alleen maar straffende organisatie.
Ik ben een groot voorstander van gratis geld. We kunnen het ook nog makkelijk betalen, want het is goedkoper dan de huidige methode van een uitkering verstrekkende en zwaar controlerende paternalistische overheid.
De door mij genoemde 800 euro is indicatief. In feite moet het een bedrag zijn waarmee je heel krap nét kan overleven. Immers heeft ieder mens recht op zo’n situatie, zeker nu we een welvaart hebben die dit in theorie mogelijk maakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *