LADEN

Typ om te zoeken

Goud een hype?

Goud

Goud een hype?

Volgens Harry Geels is goud een hype en moet je daar zeker niet inzitten.
Zover mij bekend heef Harry goud nooit veel gevonden. Ondertussen was het de beste belegging van de laatste 10 jaar, maar Harry blijft stug volhouden dat het niets is.
De feiten spreken tegen dat goud een hype is. Immers, de meute verkoopt goud. Kijkt u maar in de krant en op TV. Overal wordt u opgeroepen om goud te VERkopen. Niet echt het teken van een hype. Immers, bij een hype ziet u overal dat u goud moet KOPEN.
Ook het feit dat Harry zelfs na 10 jaar mis gezeten te hebben erbij blijft dat goud geen goede zaak is, is geen teken van de hype. Ik zou het anders willen stellen. Als Harry ooit van mening gaat veranderen, dan wordt het tijd om goud definitief te verkopen!
Overigens geen kwaad woord over Harry Geels als belegger. Hij is een belegger met enorm veel kennis. We zijn het over goud niet eens. We zijn het als beleggers over meer zaken niet eens, maar dat hoort zo op de beurs. Immers zonder verschillende meningen is er geen handel.
Nog een argument waarom goud GEEN hype is. Goldmoney is in de wereld de marktleider daar waar het de ‘goudrekening’ betreft. Ze hebben wereldwijd nog altijd minder dan 20.000 klanten!
Natuurlijk, de GLD ETF is groot, maar als we de omvang vergelijken met andere beleggingssectoren en andere beleggingsonderwerpen, dan stelt het niet zo veel voor. Er zitten wat slimme beleggers in goud, maar de meute hoorde er nog altijd alleen maar van. Harry laat zich in mijn ogen leiden door de indruk, niet door feiten. De indruk bestaat in de beleggerswereld dat goud een hype is. Die indruk wordt vooral ook vanuit de professie gewekt omdat beleggen in goud voor hen totaal niets oplevert. Uw kapitaal in goud is puur verlies voor de financiële sector. Dat is voor hen onbereikbaar en dood kapitaal.
Ook Harry is onderdeel van dat deel van de financiële sector. Hij moet het voor zijn inkomen ook hebben van geld dat beleggers via hem in de beurs inzetten. Bewust of onbewust is dan voor hem goud snel een hype.
Dat gezegd hebbende, leest u wel mijn visie over de huidige goudkoers… https://www.beursbox.nl/laatste-nieuws/wat-gaat-goud-doen.html

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *