LADEN

Typ om te zoeken

U mag niet in paniek raken

Laatste Nieuws

U mag niet in paniek raken

Euronext heeft aangegeven een twintigtal indices, waaronder de Euronext 100 en Next150 niet langer in real-time te berekenen. Hun reden is dat de handelsvolumes zo groot zijn geworden dat de computersystemen het niet meer aankunnen.
Ik denk persoonlijk dat het een andere reden heeft.
Immers moeten het wel heel knullige systemen zijn als ze niet eens een paar aandelenkoersen kunnen omrekenen naar indexstanden.
In mijn ogen is het daarom een maatregel om beleggers minder snel inzage te geven in hoe hard de beurs intraday stijgt of daalt. Daarmee kan paniek worden tegengegaan, omdat onzichtbaarder blijft hoe hard het af en toe gaat.
Ik vrees echter dat het symptoom en niet de ziekte bestreden wordt. De ziekte is de toenemende High Frequency Trading, die ook in Europa haar intrede doet.
Euronext verdient daar enorm veel aan, dus met haar maatregel doet ze naar de politiek net alsof ze de markt beschermd, maar ondertussen doen ze niets. De maatregel zal ongetwijfeld een zoethoudertje voor de politiek zijn. Die hebben de beursonderneming gevraagd om alstjeblieft met een oplossing te komen. Immers staat de boel op knappen. Dat mag niet gebeuren. Immers, economische tegenwind is tegenwoordig bij (nog ongeschreven) wet verboden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *