LADEN

Typ om te zoeken

Wat gaat goud doen

Goud

Wat gaat goud doen

De goudprijs is de laatste weken enorm hard gestegen. We zagen eerder zo’n patroon bij zilver.

Is het daarmee zeker dat de goudprijs dezelfde duikeling gaat maken die zilver maakte toen het zo hard was gestegen? Neen, natuurlijk niet. Maar wel is het zo dat de enorme onzekerheid die is ontstaan mogelijk tijdelijk minder gaat worden zodat investeerders ‘vergeten’ dat ze de veiligheid van goud zochten. Door deze run op goud zijn er ongetwijfeld traders en speculanten in de problemen gekomen. Die hadden zo’n stijging niet verwacht en moesten hun short positie dekken. Daarmee ontstond nog meer vraag naar goud en als zo’n situatie zich voordoet, dan schiet de koers even te ver omhoog.

Ik schat de kans vrij groot in dat het hier het geval is. Het is wel erg snel gegaan. Een periode van rust en zelfs een stuk daling is dan niet uit te sluiten. De vraag is echter, als je goud kocht om zekerheid te verkrijgen omdat je inziet dat de dollar en euro en staatsobligaties daarin superlink zijn, wat moet je dan als je je goud verkocht hebt?

Zilver deed de laatste weken per saldo niets. Het verloor daarmee geen waarde ten opzichte van het nepgeld dollar en euro, maar dat is geen reclame voor zilver. Zilver heeft echter het nadeel van de eerdere enorme stijging die gevolgd werd door een enorme daling. Beleggers zijn hierdoor huiverig geworden. Toch zit mijn vermogen momenteel meer in zilver dan in goud. Juist de waardevermindering en het feit dat het nu is achtergebleven zie ik als mooi. Zilver is daarmee op korte termijn een alternatief voor goud geworden. Ik heb niet zoveel goud meer, maar de helft daarvan ga ik nu verkopen en in zilver stoppen. Daarmee neem ik winst op de goudpositie. De vraag is echter of het winst is… Ik verloor geen waarde door mijn geld in goud te stoppen. Ik had wel waarde verloren als ik dat geld in cash had aangehouden. Ik was hoe dan ook te vroeg met zilver. Immers, dat deed de laatste weken niets en ten opzichte van goud is dat een enorm verlies.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *