LADEN

Typ om te zoeken

Goud of zilver?

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Goud of zilver?

goud

Mijn contra indicator voor Goud is weer in werking getreden. Ik heb al vaker geschreven over mijn oom die keer op keer in beeld komt als de markt op een hoogtepunt is. In 1999 ging hij vol in aandelen, in 2008 had hij eindelijk weer genoeg vertrouwen om het nog een keer te proberen en in 2013 verkocht hij alles zwaar teleurgesteld met verlies.
Hij vroeg me nu om de beste manier om goud te kopen
Dat terwijl ik net een flink deel van mijn goud verkocht heb en er huizen van kocht.
Dat gezegd hebbende, ik heb mijn zilver gehouden
Ik heb een enorme berg aan zilver op de, wat ik een goudrekening noem, maar dus in feite meer een zilverrekening is geworden.
Nu is het leuke dat mijn oom mij ook altijd als contra-indicator gebruikt. Hij vraag mij wel om advies, maar hij volgt het nooit. Tot nu toe had ik steeds gelijk, maar dat zegt niets over de toekomst. Ik ben namelijk niet echt negatief over goud, maar ik zie goud als spaargeld. Wil je speculeren, dan zijn cryptomunten veel interessanter. Wil je beleggen, dan is vastgoed of crowdfunding nu veel interessanter.
Goud is een prachtige manier om kapitaal dat je veilig wilt stellen weg in te zetten.
Maar waarom zou je op dit moment op je geld gaan zitten?
Ik zeg niet dat je vol in de beurs moet stappen, maar ik zie prachtige kansen en raad gewoon aan om te gaan voor veilige rendementen. Ik geef vaak genoeg prachtige voorbeelden op deze site en in de Beursbox Nieuwsbrief.
Waarom kies ik voor zilver boven goud?

  • Dat heeft alles te maken met de onderwaardering voor zilver. Historisch gezien is zilver nu spotgoedkoop. Met de hogere prijs voor goud verwacht ik dat de nadruk vanzelf op zilver gaat liggen met als gevolg dat in de tweede fase van koersstijgingen voor goud en zilver de koersstijging voor zilver heel veel hoger gaat zijn dan de koersstijging van goud.
    U leest het goed, ik verwacht nog altijd ook een koersstijging voor goud. Het is dus niet dom om goud te hebben. Ik denk alleen dat het beter kan en dat je goed moet bedenken waarom je goud, zilver of andere zaken wilt aanhouden en bezitten. Kijk hier naar hoe ik over edelmetalen denk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *