LADEN

Typ om te zoeken

Goldman Sachs zegt dat olie gaat stijgen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goldman Sachs zegt dat olie gaat stijgen (Tom Lassing)

Als Goldman Sachs iets zegt, dan is het verstandig er naar te luisteren. Immers is Goldman meer dan zo maar een bankje.
Deze schurkenbank is er niet vies van om haar eigen klanten zwaar te benadelen, dus als ze gratis advies de markt in stuurt, dan hebben ze daar een reden voor.
Er vanuit gaan dat ze zelf ook daadwerkelijk gaan inzetten op de stijging, dat moet maar niet zo maar aangenomen worden. Volgens een top analist van Goldman gaat de olieprijs naar $70 per vat in 2017. Alles kan natuurlijk, maar het is nu vooral tijd om zelf eens een analyse op de olieprijs te maken…
Ik begin met Crude Oil Futures

wti23052016
In de grafiek is het zonneklaar dat rond de 50 dollar een stukje technische weerstand aanwezig is. In die zin is het logisch als we de komende tijd zullen zien dat olie er een paar keer stuk op gaat.
Maar de 70 dollar, die zie ik in de grafiek technisch bezien niet zo snel terug. Dat wil dus niet zeggen dat het niet mogelijk is, maar erg waarschijnlijk lijkt het niet. Koersen hebben steeds de neiging bepaalde patronen te volgen en bij olie lijkt een koers van $100 waarschijnlijker dan een koers van 70.

70 lijkt meer een voorspelling te zijn van… ik durf niet te gaan voor de logische 100, dus zeg ik maar een bedrag ergens tussen de 48 van nu en de 100 die het logischerwijze zou worden, mocht de goudprijs opwaarts doorbreken.
Maar dat gezegd hebbende, de analist kan uiteraard gelijk krijgen. Niemand die het nu kan voorspellen.
Eerst moet de $50 per vat maar eens definitief opwaarts doorbroken worden. Daarna is alles mogelijk, maar dan hou ik het op een koersdoel van $100 en niet de laffe $70.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *