LADEN

Typ om te zoeken

Goldman Sachs was misschien weer eens ’te’ slim

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goldman Sachs was misschien weer eens ’te’ slim

Goldman Sachs had in Mexico een ingewikkelde deal gemaakt rondom een natural gas exploratie. Als de prijs van het product zou stijgen, dan zouden de traders van Goldman Sachs binnenlopen.
Toen kwam in februari de ‘big freeze’ in Texas, die ook extreme koude in Mexico bracht. Het probleem was dat Texas de stroomvoorziening naar Mexico afsloot omdat het in Texas zo mis ging. De prijs voor energie ging hierdoor ook in Mexico gigantisch omhoog. Energiemaatschappijen werden geconfronteerd met enorme energietekorten en pareerden dat met enorme prijsverhogingen. Wettelijk was er blijkbaar geen limitering op de prijs die ze hun klanten voor energie mogen vragen. Ze vroegen dus de hoofdprijs toen de kou op zijn ergst was. De consumenten in Mexico waren dus de sigaar en Wall Street vierde feest.
De traders van Goldman Sachs verdienden 400 miljoen dollar… Die ze nog niet hebben weten te cashen, want de energiebedrijven betalen niet. Die energiebedrijven in Mexico zijn namelijk aangeklaagd voor oneerlijke praktijken en ze willen nu niet na een uitspraak van de rechter eventueel aan twee kanten moeten betalen. Straks de consumenten terug moeten betalen EN de traders in Wall Street betalen voor een winst die er toen wel was, maar mogelijk in de toekomst niet meer.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *