LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 mei 2021

  • Volgens enkele bankiers is er een turbo brandstof voor de bitcoin koers. Ze hebben hun hoop gezet op de creatie van een ETF op bitcoin, zodat de consument kan traden in papier terwijl de bankiers ‘beloven’ dat de ETF daadwerkelijk bitcoins bezit. Hoe vaak hebben we die legale oplichting al niet gezien? De bankiers hebben hun hoop op het volgende gebakken lucht product gezet.
  • 21 republikeinse staten staken de federale werkloosheidsuitkeringen van een extra 300 dollar per week. Deze staten zijn van mening dat het hun inwoners ‘van het werk afhoudt’. Die 300 dollar per week extra zijn volgens de rechtse politici als paarlen voor de (zwarte of white trash) zwijnen. Het sneue is dat vooral de arme zwarte bevolking hiervan weer de dupe is. Hun koopkracht zal weer ernstig aangetast worden.
  • Als je ineens denkt, wat ruikt het hier naar friet… Dat kan een KLM vlucht zijn. AirFrance-KLM heeft de eerste langeafstandsvlucht op bakolie gemaakt. Het is een Frans initiatief om vliegtuigbrandstof te verduurzamen. In de kerosine wordt 18% bakolie (SAF) verwerkt.
  • De Coronamaatregelen zijn soms simpelweg niet uit te leggen. Je mag in Nederland nu betaalde sex hebben, maar naar een zonnestudio mag niet. Hoe leg je dat de eigenaren van zonnestudio’s uit?
  • De koers van bitcoin blijft gevoelig dalen. Mogelijk dat Tesla nu groot aan het verkopen is en dat andere bedrijven nu ook er nog net uitspringen voor heel die investering in het rood duikt. Zo veilig was het dus blijkbaar allemaal niet.
  • In Nederland en België is nu grofweg 10% van de bevolking besmet geweest met het Corona virus. Ruim 1,6 miljoen personen in Nederland en ruim 1 miljoen in België. In China zijn officieel maar 100.000 mensen besmet geraakt met het virus. Ik neem die laatste cijfers met meer dan een korreltje zout.
  • In de VS wordt het verbod om te beleggen in Chinese aandelen met een link met het Chinese leger verplaatst van 27 mei naar 11 juni. Veel beleggers hebben hun posities nog niet aangepast. Deze Trump maatregel blijft onder Biden wel van kracht. Ik heb zelf één van die aandelen ook nog in bezit en ben benieuwd hoe de verwijdering van de aandelen van de beurs gaat uitpakken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *