LADEN

Typ om te zoeken

De strategie van Energy Fuels

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De strategie van Energy Fuels

Het bedrijf Energy Fuels produceert op dit moment zo’n 10% van de rare earth metalen die de VS nodig heeft. Ze willen dat percentage de komende jaren opvoeren naar 50%.
In die hoek produceren ze dus al. Het bedrijf stond bekend als een uranium producent, maar heel bewust hebben ze nu ook rare earth productie ingezet en daarbij enorme ambities laten weten. Toch moet je het bedrijf ook in de toekomst vooral als uranium producent blijven zien. Hoe groot de ambities in rare earth metalen ook zijn.
Over de uranium productie. Die hebben ze bewust grotendeels stilgelegd.
Wat ze namelijk hebben gedaan, is in de huidige slappe markt voor uranium voorraden van andere producenten kopen, in plaats van zelf produceren.
Ze vinden namelijk de prijs voor uranium te laag en willen niet hun voorraad in de grond aanspreken tegen de huidige lage koersen.
Je moet het lef maar hebben.
Ze hebben dus een flinke voorraad uranium aangelegd, met een kostprijs van $24,46 per pound. (Uranium doet nu rond de $30 per pound)
Ook hebben ze een flinke voorraad Vanadium aangelegd. Vanadium gebruikt de industrie vooral om staal sterker te maken. Het wordt dan ook veel in gereedschappen gebruikt. Voor de Vanadium betaalden ze $5,15.
Het bedrijf maakt nu nog kosten om over te schakelen naar rare earth productie. Ook doen ze onderzoek naar het weer kunnen zuiveren en scheiden van rare earth in de VS. Op dit moment bestaat die faciliteit vrijwel niet meer in de VS. Ze moeten nu een flink deel van hun productie naar Frankrijk en Estland sturen om het daar verwerkt te laten worden. Dat is behoorlijk onhandig. Ze overwegen dus een verwerkingsfaciliteit in de VS op te zetten en doen daar nu onderzoek naar. Het moet namelijk wel rendabel zijn en wettelijk toegestaan zijn. Zulke faciliteiten verbruiken enorme hoeveelheden energie en zijn vooral duur als je het milieutechnische schoon wilt houden. Een berekening vooraf maken is dus wel zo verstandig en dat moet zorgvuldig gebeuren.
Overigens kunnen ze de eerste scheiding van metalen wel in de VS uitvoeren. Namelijk in hun eigen fabriek White Mesa mill. Daarin zijn ze redelijk uniek in de VS.
De uranium productie van Energy Fuels in de VS heeft nu overigens een waarde van slechts 16 miljoen dollar per jaar. Cameco produceert ter waarde van 25 miljoen dollar aan uranium. Samen zijn ze goed voor 85% van de Amerikaanse productie van uranium. Doe je daar Ur-Energy en Uranium One productie bij, dan heb je 97% van de Amerikaanse binnenlandse productie te pakken.
Cameco mag dan een nummer één in uranium zijn, Energy Fuels wil breder dan dat de nummer één strategische metalen producent van de VS worden. Dat is dus een grotere ambitie dan alleen uranium.
Grote plannen, grote woorden. Geloof je ze, dan moet je er in gaan beleggen.
Ik deed dat al via onder meer de x10beleggen speculatieve portefeuille. Deze positie staat nog altijd in de plus, ondanks de zwakke maanden die we net gezien hebben.

Hier de tekst van de presentatie

Tags

1 Reactie

  1. henri Vandegaer 20 mei 2021

    Ik verdiende de laatste maanden meer met UEC dan met UUUU

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *