LADEN

Typ om te zoeken

Gmail en Outlook (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gmail en Outlook (Tom Lassing)

Wat mij opvalt is dat Gmail steeds vaker het doorsturen van mail die eigenlijk voor concurrent Outlook is weigert door te sturen.

Heel lang kon en mocht je al je mail via de servers van Gmail laten lopen. Dat was een ideale oplossing omdat de anti-spam maatregelen van Gmail enorm goed waren. Miljoenen … wat zeg ik… honderden miljoenen mensen stuurden daarom al hun mail via die Gmail servers en lazen al hun mail daar in.

Zonder daar in het openbaar naar buiten mee te komen, is Gmail al enkele maanden geleden haar beleid gaan veranderen.

Ze sturen nu dus berichten van outlook.com bij mij niet meer door en ik merk dat dit bij steeds meer mensen het geval is.

Als je dus je mail zo hebt ingesteld dat alles via Gmail loopt, dan ga je mails missen.

Ik ondervond daar enkele maanden geleden al de negatieve gevolgen van omdat ik simpelweg heel belangrijke mailtjes niet meer ontving. Dat riep vragen op. Immers, ik had niets veranderd en het liep al 15+ jaar op dezelfde manier.

Waarom Gmail haar beleid veranderde hebben ze niet gemeld. Ik vind het op zijn minst een slordige zaak dat ze er niet open over zijn. Hoe dan ook ik waarschuw hierbij alvast dat dit u ook kan gaan overkomen of misschien al overkomt. Het punt is, Gmail is gratis en bij zo’n gratis service ben jij uiteindelijk het product. Gmail verkocht de data en daarom kon het gratis. Toenemende privacy regels maken het verdienmodel steeds lastiger. Dus het wordt steeds minder interessant.

Een alternatief is om een betaalde mail service te nemen. Je kan dan gewoon een bepaalde service eisen en je data worden niet meer gebruikt en verkocht. Ik heb zo’n service gevonden! Kijk hier maar eens.

Tags

1 Reactie

  1. Raoul 29 november 2022

    Hier heb ik langer geleden ook mee te maken gehad. Voor zover ik weet is dit niet speciaal beleid tegen Outlook, maar komt het voort uit de worsteling van elke provider met spam. Het automatisch forwarden van mail naar GMail betekent ook dat alle spam doorgaat. GMail kan uiteindelijk de versturende mailserver (Outlook in dit voorbeeld) dan tijdelijk blokkeren.

    Daarom een tip voor elke lezer die dit ook ervaart: Wat je beter kunt doen is in GMail je andere adressen via pop3 benaderen, dus dat GMail die zelf leegvist. Dan komt de spam uiteraard ook binnen, maar op een manier die GMail prettiger vindt want het zat gewoon je mailbox (aantoonbaar jouw eigen Outlook mailbox dus) en draagt zo niet bij aan verdere verspreiding van spam. GMail kan die spam dan met z’n uitstekende spam detectie gelijk voor je opzij zetten. Het interval waarmee die pop3 gedaan wordt is helaas niet instelbaar, dus soms duurt het even voor die Outlook mail ook daadwerkelijk in GMail zichtbaar is.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *