LADEN

Typ om te zoeken

Gesprek tussen Xi en Biden

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gesprek tussen Xi en Biden

Dat beide partijen praten is een goede zaak. Dat ze het fundamenteel oneens blijven is zonneklaar. Wat we alleen niet willen hebben, is dat ze vanwege miscommunicatie of helemaal geen communicatie in een oorlog verwikkeld raken. Daarom is praten belangrijk.
Beide landen willen hun toekomst veilig stellen. Dat is geen verrassing is ook niet in de kern slecht.
Waar het bij beide landen mis gaat, is dat ze hun militaire en economische kracht ook misbruiken om andere landen en volkeren te dwingen naar hun pijpen te dansen.
Helaas hoort dat bij het feit dat ze beide het meest machtige land ter wereld willen worden. De VS heeft haar macht tientallen jaren kunnen gebruiken om de wereld te voorzien van gratis gedrukte dollars die andere landen gedwongen tegen veel arbeid en middelen moesten afnemen. Dat is een heel effectieve methode gebleken om de wereld te knechten.
China is van mening dat deze eeuw ‘haar’ eeuw moet gaan worden.
Dat laatste heb ik wel mijn twijfels over, want China staat er eigenlijk helemaal niet zo gunstig voor. Ze hebben nu een vastgoedcrisis van ongekende omvang en op termijn is het mogelijk dat ze te maken krijgen met een halvering van haar bevolking in de loop van deze eeuw.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *