LADEN

Typ om te zoeken

Gered van een fraude

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gered van een fraude

(Red: Ik heb deze mail ontvangen van een lezer die bijna in een bedrog opzet was getrapt.)
Dank U voor deze snelle respons en raad. Ik was in het aanbod van Cunningham al niet gerust om enkele zelfde redenen die jij aanhaalt en omdat het normaal wel te mooi was om waar te zijn. Hun aanpak die bij mij verder wel professioneel overkwam (o.a. heb ik minstens vijf verschillende mensen aan de telefoon gehad en dit in de loop van één week tijd) en de gedachte dat hier een speciale inspanning geleverd werd om Europeanen als klant van een Aziatisch bedrijf, toch altijd ver weg, te kunnen lokken hebben mij tot het risico verleid om dit eens te proberen. Het werd ook zo voorgesteld als een geboden test, maar met de bedoeling om uit te monden in een langdurige en interessante relatie.
Het is mijn geluk dat jij vorige week dat bericht over fraude met Solar City aandelen gepubliceerd hebt. Door tijdsgebrek heb ik dat pas zondag gelezen maar het heeft mij genoeg gealarmeerd om gisteren ochtend (maandag) meteen de bank te contacteren. Het geld was toen reeds in Hongkong maar toch hebben zij met de Hang-Seng bank kunnen overeenkomen om het geld terug te vorderen. Daartoe heb ik daarstraks eerst nog bij de politie een attest van klacht moeten laten opmaken.
Op de website van de Belgische toezichthouder heb ik ondertussen ELANTRA LIMITED teruggevonden in een “lijst van vennootschappen die op onregelmatige wijze actief zijn op Belgisch grondgebied” en het staat er aangeduid als “boiler room”. ELANTRA LIMITED heb ik als begunstigde van mijn overschrijving moeten aanduiden. http://www.fsma.be/nl/Site/Repository/press/warnfsma/2015/2015-10-12_listwarnings.aspx
Op het bericht dat ik naar de investors afdeling van Hydrogenics (Red: Aandeel dat met korting werd aangeboden) gestuurd heb is nog geen reactie gekomen.
Nogmaals dank voor uw nieuwsbrief die ik voortaan met nog meer belangstelling zal lezen!
Met vriendelijke groeten, (naam bij redactie bekend)


 
Ja, ik wil hier graag het E-boek over verschillende soorten bedrog (geschreven door Tom Lassing) gratis aanvragen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *