LADEN

Typ om te zoeken

Geldcreatie op een creatieve manier

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geldcreatie op een creatieve manier

De FED heeft in Amerika de afgelopen jaren een bestaande mogelijkheid om geld te scheppen misbruikt om 1000 miljard dollar te creëren.
Zoals in ieder land is het mogelijk om munten te slaan vanwege een gebeurtenis of belangrijk moment. Het zijn echte munten, maar ze gaan rechtstreeks verzamelingen in en komen dus in feite nadat ze door de kopers betaald zijn, verder niet in circulatie.
Het is een mooie manier om een soort belasting te heffen. Immers is de munt vaak minder waard dan de prijs die er voor gegeven moest worden.
De uitzondering zijn gouden en zilveren munten die soms slechts een kleine marge kennen.
De FED heeft een munt geslagen met daarop de nominale waarde van maar liefst 1 biljoen dollar.
Het lijkt Zimbabwe wel…
De FED heeft die munt zelf gekocht, met geld dat er even voor werd gecreëerd.
In één klap was er dus 1000 miljard meer aan dollars in omloop. Dat is het geld waarmee de FED maandelijks de obligaties koopt.
Het was nooit de intentie van de wetgeving rondom herdenkingsmunten, maar het is creatief misbruikt om zonder veel problemen een extreem groot bedrag te creëren.
Het is nog altijd verbazingwekkend hoe langzaam de dollar haar koopkracht verliest. De lessen van Duitsland 1923 zijn vergeten. De snelheid van koopkrachtverlies van de dollar kunnen ieder moment wel sneller gaan oplopen. Als eenmaal dat vliegwiel aan kracht wint, dan is er niets meer dat het kan tegenhouden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *