LADEN

Typ om te zoeken

Romarco Minerals heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt

Beleggers Nieuws Goud

Romarco Minerals heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt

De goudzoeker Romarco Minerals kon geen goudmijnbedrijf vinden die haar mooiste goudvondst wilde afnemen. De Haily mijn. Deze was heel kansrijk, maar als goudzoeker blijf je in principe bij je leest. Je vindt een goudader en die verkoop je, liefst tegen een topprijs.
Als dat niet lukt, dan ontstaat er een probleem.
Romarco besloot het probleem dan zelf maar bij de horens te vatten. Er werd besloten zelf de ader tot mijn op te werken.
Dat liever dan dit prachtige project in de mottenballen te moeten leggen.
Er werd een ambitieus plan ontwikkeld en zoals vaak bij jonge mensen en jonge bedrijven, werd er vol prachtige idealen gewerkt.
Zo moest de impact voor de natuur minimaal worden. Romarco zou het nog beter gaan doen alsdat de Amerikaanse overheid dat voorstond.
Nu, dat hebben ze geweten.
In Amerika is een legeronderdeel verantwoordelijk voor de milieu impact. Die mannen waren serieus niet blij met het feit dat hun standaarden in feite onvoldoende werden beoordeeld door deze groentjes van Romarco.
Waar of ze de schandelijke lef vandaan haalden!
Het leger sloeg zwaar terug, door werkelijk op iedere slak zout te leggen.
Ieder voorstel van Romarco om het veiliger te doen werd afgewezen totdat Romarco kon bewijzen waarom het veiliger was. Oftewel, hun plan werd totaal afgewezen. Niet omdat het niet veiliger was, maar omdat het afweek van wat voorgeschreven was. Had Romarco zich keurig gehouden aan de voorgeschreven standaarden, dan was die mijn al een jaar in productie. Nu moeten ze hopen dat ze nog in 2014 een vergunning gaan krijgen.
Het legeronderdeel is almachtig in haar beoordeling. Romarco heeft ze onbedoeld kwaad gemaakt door het beste en braafste jongetje in de klas te willen zijn en nu is de bully in de klas dit braafste jongetje dus steeds aan het pesten.
Kwaad worden heeft geen zin. Het legeronderdeel hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Het is in feite een dictatuur.
Romarco heeft nu een genante hoeveelheid aan onderzoeken moeten opleveren. Iedere kiezel op hun terrein is gefotografeerd, gekwalificeerd en wat je er nog meer mee kan doen.
De huidige situatie is tot op een kilometer diep pijnlijk gedetailleerd in kaart gebracht. Al het grondwater is ook in kaart gebracht, hoe het stroomt, wat er precies in zit etc.
Veel meer kan je niet doen. Keer op keer komen er nieuwe eisen, nieuwe vragen en nieuwe voorwaarden.
Op een gegeven moment moeten die leger geologen toch ook een keer ‘klaar’ zijn met pesten zou je denken.
Immers is hun tijd op de kleuterschool toch ook al verleden tijd? Of kunnen ze hun frustraties, hun mislukte loopbanen, hun afgunst naar geologen die het wel redden in de commerciële wereld, nog jaren rekken?
Ondertussen is het project één van de best in kaart gebrachte stukjes van de Amerikaanse bodem.
http://www.hailegoldmineeis.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *