LADEN

Typ om te zoeken

Geen schikking voor de Sacklers

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen schikking voor de Sacklers

De familie Sackler hoopte in de VS met een schikking van 4,5 miljard dollar gevrijwaard te kunnen worden van vervolging. Hun door hun bedrijf Perdue ontwikkelde en goedverkochte medicijn Oxicontin is zeer verslavend en ze hebben artsen zo ver gekregen om het ruimhartig te blijven verstrekken. Heel veel Amerikanen zijn nu dus verslaafd aan het middel. De familie Sackler werd er schatrijk van en bleef artsen stimuleren nog meer omzet te maken.
De familie wist van de verslavendheid, maar winst maken en geld verdienen was ze meer waard dan de gezondheid van de bevolking.
Artsen die meer bestelden kregen persoonlijke bonussen en konden er ook schatrijk van worden.
Heel bewust is dus door de familie en door duizenden artsen winst boven gezondheid gesteld en men bleef er maar mee doorgaan.
Een schikking van 4,5 miljoen dollar had ze immuun voor vervolging moeten maken, maar een rechter vindt dat geen goed idee. Perdue gaat nu in beroep.
De Sacklers dreigen nu zichzelf failliet te laten verklaren zodat niemand nog iets bij ze kan claimen. Ze kunnen dat omdat ze hun vermogen, net als zoveel andere schatrijken, in trusts hebben zitten. Ze bezitten dus persoonlijk vrijwel niets, maar laten zich onderhouden door de trusts.
Een grote rechtszaak als deze kan er heel veel aandacht aan geven, zodat deze loophole aangepakt kan worden. Vooral oud geld hanteert deze slimme methode. Je voorkomt er mee dat bij overlijden de overheid een zware greep in het familievermogen doet.
Veel oude families hebben hun onroerend goed en kunst via die weg tegen de overheid en geldeisers beschermd. De familie woont in de huizen en geniet van de kunst, maar de trust is de eigenaar en de trust betaalt ze net genoeg om er lekker van te kunnen leven. Af en toe verkoop je een schilderijtje en dan heeft de trust weer 170 miljoen cash…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *