LADEN

Typ om te zoeken

Geen rente meer betalen (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen rente meer betalen (Tom Lassing)

Geert Krimpen is een huisbezitter met daarop een hypotheek die heeft besloten om geen rente meer te betalen en de al betaalde rente terug te eisen van zijn bank. Dit alles omdat hij er nu achter is gekomen dat zijn bank het geld niet had dat hem nu tegen rente is uitgeleend.
De bank heeft het geld op basis van zijn handtekening mogen scheppen en vraagt hem over dat in feite verzonnen geld nu dus rente.
Zo werkt dat.
Banken hebben daar lang over gelogen, de Rabobank tot een jaar of vijf geleden aan toe.
Toen heb ik zelf met een toenmalige persvoorlichter een discussie gehad over hoe de bank geld creëert en uitleent. De beste man ging af als een gieter toen hij met de bankbalans uit het jaarverslag als bewijs zijn woorden niet kon hardmaken. Hij bleef het kleuterklas idee volhouden dat de bank alleen geld uitleent van de spaarders die ze heeft.
De door de bank zelf uitgegeven balans liet duidelijk zien dat dit verhaal pertinent niet kon kloppen. Vrij snel daarna was de man zijn baan kwijt. Waarschijnlijk is hij intern na gaan vragen hoe het wel zat en dat is hem niet in dank afgenomen.
De actie van Geert Krimpen is vrij kansloos. Hij loopt grote kans zijn huis kwijt te raken. De werkwijze van de banken is hun immers toegestaan door onze overheid.
De laatste jaren begint de consument steeds meer door te krijgen hoe het zit, maar de wil om het geldsysteem te veranderen is er bij de politiek niet. Immers is de politiek één van de grootste profiteurs van deze werkwijze. De banken en de overheid spelen hier onder één hoedje, want zo kunnen politici Sinterklaas blijven spelen.
De banken scheppen graag geld voor de overheid. Tegen rente uiteraard.
De belastingbetaler moet de op te brengen rente ophoesten.
Geert heeft dus indertijd een legaal document getekend en hij is akkoord gegaan met de voorwaarden. Dat hij de voorwaarden uiteindelijk niet begrepen heeft, dat is wel duidelijk. Dat deed, buiten enkele bankiers na, niemand. Of als je het doorhad, dan negeerde je het, want het is wel makkelijk om snel een huis te kunnen kopen.
Enkele banken hebben in het verleden mensen zoals Geert afgekocht, om te voorkomen dat het voor zou komen. Dat gaf heel even hoop op veranderingen. Ik vrees echter dat er letterlijk tienduizenden mensen nodig zijn die nog verder weigeren hun rente te betalen voordat er mogelijk ooit een verandering gaat komen.
Gratis geldscheppen is voor bankiers een goudmijn en voor politici een godsgeschenk. Ik vrees dat Geert die strijd gaat verliezen.
http://www.earth-matters.nl/108/8390/inspiratie/brieven-voor-je-bankdirecteur.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *